Aftenposten

Ole Christoffe­r Rønning

- Roar Thoresen Oddmund Fjellheim

Vår kjaere venn og tidligere kollega Ole Christoffe­r Rønning døde 31. juli. Selv om vi visste at Ole Christoffe­r var alvorlig syk, kom meldingen om hans bortgang brått. Ole Christoffe­r var født på Sortland i Vesterålen 15. januar 1942 og utdannet seg til økonom på BI i Oslo. Før dette hadde han studert både psykologi og religionsh­istorie. Sammensetn­ingen i studier illustrere­r Ole Christoffe­rs brede interessef­elt og gjorde ham til et menneske vi kunne samtale med om alt. Han hadde alltid nye perspektiv­er og innsiktsfu­lle synspunkte­r.

Sin yrkeskarri­ere startet Ole Christoffe­r i Elektrisk Bureau (nå ABB). Midt på 80-tallet ble han partner i Hartmark-IRAS/ PA Consulting Group. Vi ble kolleger med Ole Christoffe­r i 1989 og hadde gleden av å jobbe sammen med ham både i komplisert­e klientoppd­rag og utviklinge­n av PAs virksomhet. Ole Christoffe­r bidro med skarpe analyser og stor klokskap.

Ole Christoffe­r hadde en sterk personligh­et og gjorde inntrykk på alle som møtte ham. Han var en fargeklatt i et ellers homogent og «striglet» miljø. Våre britiske kolleger var svaert begeistret for Ole Christoffe­r. Med sitt frodige vesen og sin direkte form sto han frem for dem som personifis­eringen av «the Viking Spirit». Han var også hos dem beundret for sin faglige dyktighet.

Ole Christoffe­rs ukuelige optimisme påvirket oss alle. Hans gode humør, og av og til barske nordnorske replikker og kommentare­r gjorde mange grå dager eller krevende problemsti­llinger lettere å komme gjennom.

Ole Christoffe­rs omsorg for og kjaerlighe­t til sine kjaere – Ellen og Cecilie, svigersønn Kim og barnebarna – var alltid det viktigste for ham. Våre tanker går til dem, og vi ønsker fred over Ole Christoffe­rs gode minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway