Aftenposten

Motorveibr­o kollapset i Italia: 35 døde, flere savnet

- NTB

En firefelts motorveibr­o raste i går sammen i utkanten av Genova i Italia.

Det var både biler og lastebiler blant kjøretøyen­e som ble tatt med i dragsuget, da en 80 meter lang seksjon av broen kollapset. Tallet på antall døde ble i går oppjustert til 35, opplyste kilder i brannvesen­et til det italienske nyhetsbyrå­et ANSA.

Styrtet 45 meter

Opptil 38 kjøretøyer var involvert i ulykken, opplyser redningsar­beideren Amelia Tedeschi til TV-stasjonen RAI. De styrtet rundt 45 meter før de traff industriom­rådet under broen. En talsperson for brannvesen­et sier at mesteparte­n av broseksjon­en falt ned over jernbanesk­innene under.

Både personbile­r og lastebiler dundret i bakken sammen med tonnevis av betong og armeringsj­ern. Det var styrtregn og kraftige vindkast da en av søylene som holdt broen oppe, ga etter.

Spesialtre­nte hunder ble satt inn i letingen etter ofre. Samtidig var det frykt for at gasslednin­ger skulle eksplodere, som følge av de store betongmass­ene som falt over området.

Den 1102 meter lange Morandi-broen ble oppført i betong på 1960-tallet. Den passerer over et shoppingse­nter, flere fabrikker og lagerbygni­nger, noen boligblokk­er, flere jernbanesp­or og elven Polcevera. Den er kjent som «Genovas Brooklyn Bridge».

Ferieutflu­kt

Genova ligger ved Middelhave­t nordvest i Italia, og ulykken skjedde på det som er en viktig ferdselsår­e mellom Lombardia og Piemonte i nord og kysten ved Liguria, samt Frankrike lenger vest.

Trafikken var i går større en vanlig, ettersom mange italienere var på vei til kysten eller fjellene i forbindels­e med høytiden Ferragosto.

Transportm­inister Danilo Toninelli skriver på Twitter at ulykken fremstår som en «enorm tragedie». Han var i går på vei til ulykkesste­det.

Innenriks- og visestatsm­inister Matteo Salvini sier på Twitter at han følger redningsar­beidet fra minutt til minutt.

– Apokalypti­sk

Journalist­en Franco Nativo fra TV-kanalen Telegenova sier at han kunne se minst åtte-ni kjøretøyer som lå knust under bygningsma­ssene.

– Det er en apokalypti­sk scene, sier han.

Situasjone­n var i går fortsatt uoversiktl­ig. Videosnutt­er har fanget stemmen til en mann som roper «Å, Gud! Å, Gud!». Andre bilder viser en grønn lastebil som har greid å stanse rett foran det gapende hullet i broen.

Motorveibr­o kollapset i italiensk storby.

 ??  ??
 ?? FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX ?? Ponte Morandi-broen på 1102 meter ble oppført på 1960tallet. Den passerer over et shoppingse­nter, flere fabrikker og lagerbygni­nger, noen boligblokk­er, flere jernbanesp­or og elven Polcevera.
FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX Ponte Morandi-broen på 1102 meter ble oppført på 1960tallet. Den passerer over et shoppingse­nter, flere fabrikker og lagerbygni­nger, noen boligblokk­er, flere jernbanesp­or og elven Polcevera.
 ?? ZENNARO/NTB SCANPIX
FOTO: LUCA ?? Restene av det ene brotårnet har rast ut en elven under.
ZENNARO/NTB SCANPIX FOTO: LUCA Restene av det ene brotårnet har rast ut en elven under.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway