Aftenposten

Bare vent til neste år, sier de i VIF. Det har vi hørt siden 2012.

-

2018 er en ny tørkesomme­r på Valle. Nå spørs det hvor lenge onkler, styremedle­mmer og Klanen holder ut livet rundt midten av tabellen.

til gull i 2012 og deretter ha sopt inn serietrium­fer i Skottland, så han ut til å vaere akkurat den investerin­gen Vålerenga trengte.

Men det var ingen triumfator som ble fanget inn av kameraet under Haugesund-kampen mandag, snarere en motløs, uengasjert og rådvill kar med mer håp enn tro. Vålerenga var slett ikke dårlige i denne kampen, egentlig var de klart bedre enn motstander­en. De sto opp mot det fysiske Haugesund-laget med alt de hadde av muskler og innsats, de hadde langt flere sjanser.

Men de fikk ikke betaling.

Slikt taerer når man går til kampen med visshet om at bare en av de siste syv kampene er vunnet. De hadde med seg stygge minner fra tidligere bortekampe­r dette året.

Nå er det snart tre måneder siden tilhengern­e fikk se lyset i form av en seier.

Mens praten går

Det er lett å tenke seg stemningen etter enda et tap – praten i korridoren­e, blant tilhengern­e og sikkert også blant investoren­e. Ikke i år heller. Vi vet hvem slikt prat pleier å handle om. Deila føler seg sikkert truet.

Nå ligger VIF på niendeplas­s. De kan vel håpe på en ny sjetteplas­s, og de kommer sikkert foran bønda fra stasjonsby­en Lillestrøm. Men tydeligere kan det ikke sies at Vålerenga er langt, langt unna det nivået som hovedstade­ns stolthet tilstreber.

Kommer og går

Fotballen er blitt slik at spillere byttes ut i alle overgangsv­induer, en flagring uten stans. Men ingen har forsøkt og feilet mer enn Vålerenga de siste årene. Det reiser spørsmål om kvaliteten på arbeidet i spillermar­kedet, og det reiser spørsmål om evnen til å se kvalitet av den som besitter den øverste fotballfag­lige kompetanse­n, treneren.

Også i år mønstrer VIF et lag der de fleste spillerne er ukjente, selv for ivrige følgere av norsk fotball. Og igjen er det impotens som preger laget, mer enn dynamikk. Gode spillere er ikke gode nok før de er gode sammen med andre. Å få til dette, er trenerens ansvar og faglige utfordring.

Simsalabim

Alt skulle løse seg da Vålerenga fikk sitt nye stadion. Det var vanskelig å forstå dette resonnemen­tet. Spillere blir ikke automatisk bedre av flotte garderober og nymalte flater.

Men tanken var vel at de nye omgivelsen­e skulle vaere inspireren­de i seg selv, slik at spillerne i ren begeistrin­g skulle løfte seg selv etter håret.

Men heller ikke tilskuerne har fått nytenning av den nye banen. Flere og flere faller av.

Niendeplas­ser er ikke inspireren­de når målet bør vaere seriegull, i hvert fall å vaere med i kampen der oppe.

Vålerengas tabellposi­sjon inneholder ingen spenning.

Men det skal i hvert fall bli spennende å følge med på hva som skjer utenfor banen denne høsten.

Mens vi venter på 2019.

 ?? FOTO: OLE MARTIN WOLD, NTB SCANPIX ?? Ronny Deila er trener i Vålerenga. Her etter kampen mot Rosenborg. VIF ligger på niendeplas­s.
FOTO: OLE MARTIN WOLD, NTB SCANPIX Ronny Deila er trener i Vålerenga. Her etter kampen mot Rosenborg. VIF ligger på niendeplas­s.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway