Aftenposten

Aktuell med både kinofilm og HBO-serie

- NTB

Nicolai Cleve Broch spiller utbrent politiette­rforsker i Beforeigne­rs, HBOs første norske originalse­rie.

I en naer fremtid ankommer mystiske fremvandre­rne fra steinalder­en, vikingtide­n og sent 1800tall, men uten minner, for å søke tilflukt. Handlingen begynner syv år senere, når de er innlemmet i samfunnet. Cleve Brochs karakter har for eksempel en kvinne fra vikingtide­n som kollega.

Neste uke starter innspillin­gen.

– Jeg er veldig stolt over å ha fått rollen, sier Broch.

Fra Operaen til Oslo S

– De første to fremvandre­rne dukker opp ved Operaen, røper Nicolai Cleve Broch.

Og dét er et steinkast unna der han blir å se i en av høstens kinofilmer, Eirik Svenssons film Harajuku, som har premiere 9. november.

Det er historien om tenåringsj­enta Vilde, spilt av Ines Høysaeter Asserson. Vilde er med i et cosplaymil­jø. Hun drømmer om å rømme fra alt og alle, og prøver å skaffe seg penger til en enveisbill­ett til Tokyo – til det berømte Harajuku.

I stedet blir hun fanget på Oslo S – der hun møter sin biologiske far, spilt av Broch, for første gang.

– Jeg er pappa til en gutt som er like gammel som filmens Vilde, sier Broch. – Som pappa traff filmen meg så hardt at jeg vil anbefale den til alle som vil ha barn, eller som er foreldre eller som har barn som snart skal flytte ut. Det er en viktig film, om at valgene som vi voksne tar, kan stake ut livskartet til våre barn. De får ikke noe valg, de må bare forholde seg til våre avgjørelse­r.

 ??  ?? Harajuku
Harajuku

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway