Aftenposten

Dyr bet i siste spill!

- Tommy Sandsmark

Anne-Bi Fossum, Siv Thoresen, Ingunn Uran, Aksel Hornslien, Tolle Stabell og Jo Arne Ovesen vant Mixlag i NM. Nr. 2 ble: J. E. Olsen, A. L. Johnsen, E. Fasting og V. Chediak. Her er det aller siste spillet på bord 1:

Helene Gythfeldt åpnet som Syd med 1 svak NT, som hun fikk spille, og Aksel Hornslien fra vinnerlage­t spilte ut en liten ruter. Øst stakk opp med E og fortsatte med ruter.

Syd stakk med K og spilte spar D rundt til Østs K. Ny ruter til Syds D som bordet kastet kløver på, og nå kom hjerter 9 til Vests 10. Vest tok ruter kn og både Nord og Øst kastet kløver.

Så kom kløver til Østs K, og for å vinne nå, må Syd dukke! Da vil hun stikke den neste kløveren og kaste spar 9 på bordet og så dukke en hjerter til Øst.

Øst kan prøve hjerter K isteden for å spille kløver, men da kan Syd innkassere stikkene på bordet, spille inn Vest på hjerter D og få to kløverstik­k til slutt.

Ikke lett å få til i praksis, og Syd stakk da også med kløver E og ga bort et hjertersti­kk. Men nå kunne Øst fri seg i kløver, og Ø/V hadde 7 stikk.

Syd vant 2 hjerter ved det andre bordet, og det var så jevnt i toppen at hvis Syd hadde vunnet 1NT, ville det ha vaert nok til sølv og ikke bare 4. plass for Helene Gythfeldt, Petter Gjaerull, Harald Nordby og Ellen Vigmostad!

tommy@sandsmark.org

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway