Aftenposten

Johan PetersenØv­erleir

- På vegne av tidligere ansatte Jan-Erik Ruud

Johan Petersen-Øverleir døde 30. juli etter et kort sykeleie. Han var født 21. februar 1927 i Korgen i Nordland. Han fikk tidlig arbeidsopp­gaver, og var raskest av søsknene når han hentet kyrne til melking fra de bratte liene. Han hadde god helse til han fylte 91 år. Etter artium og laererskol­e arbeidet han først nordpå og kom Nordtvet skole i Oslo på 60-tallet. Der møtte han Kirsten. De fikk tre barn.

Johan ble rektor på Stig skole i 1974 og ble der til han gikk av med pensjon i 1996. Johan var til stede i hverdagen som pedagog, leder og familiefar. Han så alle: elever, foreldre, ansatte og sine naermeste. Han lyttet og interesser­te seg for hvordan vi hadde det. Vi fikk hans støtte og hjelp, bygget på intelligen­s og pedagogisk innsikt. Han skapte VI-SKOLEN med laering og sammenheng i alt arbeid. Hans motto Trivsel, tilhørighe­t og trygghet sto for skolens kultur frem til nedleggels­en i 2016.

Johans gode hukommelse, logiske og taktiske sans kom godt med i alle utfordring­er i skolen: Den urovekkend­e Stovner rapporten, kamp mot Fossumveie­n, en firefeltsv­ei rett ved skolen og mobiliseri­ng mot å legge ned Stig skole på slutten av 80 tallet er eksempler på saker der vi så at skolen ble ledet av en klok og uredd rektor. Ingen oppgave var for liten for Johan. Han kjøpte brus og pølser til arrangemen­ter og fjernet tagging.

FAU husker ham som god leder, alltid til stede på arrangemen­ter. Han var korpsets og korets høye beskytter. Musikkunde­rvisningen var viktig. Han la til rette for aktivitets­uker og praktisk arbeid der elever både laerte å stå på en scene og å vaere lydhørt publikum. Johan var stolt av skolen og elevene når vi hadde besøk som roste elevene og sa at de sjelden hadde blitt så godt mottatt som på Stig.

Vi er takknemlig­e for hans store innsats.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway