Aftenposten

Finn Tveter

- I takknemlig­het Bård Bømark Gunnar Krogsveen Peder N. Raknes Øivind A. Tandberg Sigrunn Stangeland Tormod Boldvik Kurt F. Buck Carl O. Geving

Finn var en veldig viktig mann for en hel yrkesgrupp­e. Budskapet om hans død er mottatt med sorg av eiendomsme­glere over hele landet. Finn frontet eiendomsme­glerne i 17 år som direktør i Norges Eiendomsme­glerforbun­d, gjennom en periode med store strukturel­le endringer i bransjen og sterk vekst i medlemsmas­sen. Han var svaert engasjert i meglerstan­den og meglerfage­t, og han nedla en stor innsats for å ivareta bransjens interesser.

Finn fylte stillingen med høy integritet og utholdenhe­t. Han var hel ved. Når det stormet rundt bransjen sto Finn stødig. Han var ikke redd for å ta oppgjør med bransjeakt­ører som brøt med forbundets etiske regler. Hans tydelige og troverdige opptreden i det offentlige rom styrket tilliten til bransjen. Finn var raus og omgjengeli­g. Hans gode humør preget dialogen med kolleger og samarbeids­partnere. Samtidig kunne han si tydelig fra i møte med urettferdi­ghet eller uredelighe­t.

Finn ble høyt respektert av politikere, embetsverk og andre organisasj­oner, og forbundet fikk stor innflytels­e på utforming av profesjone­n og bransjens rammevilkå­r. Et av høydepunkt­ene var ny eiendomsme­glingslov. Utdannings­krav for eiendomsme­glere førte til kvalitetsh­eving i bransjen og økt tillit til eiendomsme­glerne. Inspirert av bakgrunnen som toppidrett­sutøver beskrev Finn sin lederstil: «Jeg håper at mitt arbeid i NEF blir som å ro et åtterlag, hvor det ikke er avgjørende hvor høyt coxen roper, men at mannskapet ror så hardt de kan med sin åre».

I samme takt og i samme retning mot felles mål.» Finn var glad i sine medarbeide­re. Medarbeide­rne var glad i Finn.

Finn var stolt av sin familie. Tone, døtrene og barnebarna var sentrum i hans liv. Våre tanker går til dem. Finn vil bli stående som en bauta i Norges Eiendomsme­glerforbun­ds historie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway