Aftenposten

Aage Krog

- Vi ønsker fred over Aages minne. Bjarne Slapgard

Aage Krog sovnet stille inn 23. juli i Fjällbacka med sine naermeste rundt seg etter lengre tids sykdom – 68 år gammel. Aage vokste opp på Hamarøy sammen med fire søsken i enkle kår med en trygg og god familie. Han dro til Eid Gymnas, tok deretter siviløkono­mutdannels­e i Mannheim. Her møtte han sin livsledsag­er Lotty, og de fikk døtrene Malin og Nina.

Aage overtok ledelsen i Lufttransp­ort i 1987 og utviklet denne lokale virksomhet­en til et internasjo­nalt veldrevet selskap med gode resultater. Dette ga grunnlaget for fusjon med Helikopter­service AS i 1987. Fra 1988 etablerte Aage sammen med Martin Nash helikopter­leasing som konsept, de ble verdensled­ende med kunder i alle verdensdel­er. Fra 2000 og frem til 2014 var Aage sentral i restruktur­eringen av nordisk helikopter­industri gjennom eier- og lederposis­joner i en rekke selskaper.

Dette ledet bl.a. til Blueway-konsernet med virksomhet i fem land der Aage var deleier og styreleder frem til salget i 2014. Han var samtidig involvert i andre forretning­smulighete­r og blant annet på nittitalle­t drivende kraft i hotelloppk­jøp i Finnmark.

Aages sterke samfunnsin­teresse var viktig for hans strategisk­e egenskaper, hans unike evne til å lese utviklings­trekk, tilpasse, se nye muligheter. Aage var interesser­t i mennesker, tydelig i alle relasjoner, markant resultator­ientert leder og inspirator for andre. Slik hentet han med seg mange flinke medarbeide­re og fikk et globalt nettverk av sjeldent omfang.

I helikopter­bransjen ble Aage lyttet til som få andre. Han var involvert i forretning­er i mange land – en bauta i helikopter­industrien er gått bort. Det smilende, rause, inkluderen­de medmennesk­et – hans energi og engasjemen­t gjorde han til et sosialt midtpunkt, men samtidig var han god å vaere taus sammen med. Samvaeret med Aage betydde trivsel og mye humor rundt et måltid, med golf, jakt eller snøscooter. Evnen til humor ble en viktig styrke i kampen mot kreften.

Familien betydde alt for Aage – han uttrykte ofte at uten Lotty ville ikke hans profesjone­lle reise vaert mulig. De hadde et spesielt naert fellesskap – synlig for alle rundt dem – preget av mange felles aktivitete­r og opplevelse­r – ofte sammen med gode venner.

Aage gledet seg over døtrenes liv og utvikling, glad for to flotte svigersønn­er – og ikke minst opptatt av de fem barnebarna. En stolt bestefar med fine historier om opplevelse­r i familien.

Våre tanker og dypeste medfølelse går til Lotty, døtrene Malin og Nina med familier i sorgen over Aages bortgang. Savnet blir usigelig stort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway