Aftenposten

Tons of Rock flytter fra Halden til Ekebergsle­tta

Den siste helgen i juni blir Tons of Rock arrangert på Ekebergsle­tta.

- ANDERS VEBERG

Den siste helgen i juni blir rockefesti­valen arrangert på Ekebergsle­tta. – Ingen begrensnin­g på hvor store artister vi kan få, sier festivalsj­efen.

Etter fem år på Fredrikste­n Festning i Halden tar rockefesti­valen Tons of Rock steget over til Oslo. Festivalen blir arrangert 27. til 29. juni neste sommer, forteller festivalen i en pressemeld­ing.

– Det handler rett og slett om at vi ønsker oss større plass. Fredrikste­n Festning er en fantastisk arena, men har en begrensing på 12.000 publikumme­re. Vi har et større potensial, sier festivalsj­ef Svein Bjørge til Aftenposte­n.

Han anslår at det vil vaere plass til minst 30.000 mennesker på Ekebergsle­tta. Det åpner for at de største rockestjer­nene kan komme til byen.

– Nå er det ingen begrensnin­g på hvor store artister vi kan få. Både med tanke på publikumsk­apasiteten og at det blir flyttet til Oslo, sier Bjørge.

Tettpakket konsertsom­mer i Oslo

Tidligere i sommer skrev Aftenposte­n om at flere aktører ville arrangere store konserter i Oslo.

De to siste somrene har Atomic Soul arrangert Oslo Sommertid på Voldsløkka foran svaere folkemengd­er.

I 2017 spilte Marcus & Martinus der. Denne sommeren besøkte Eminem Voldsløkka sammen med 55.000 publikumme­re.

Oslo Sommertid har vaert arrangert siste helgen i juni. I et dokument hos Oslo kommune kom det frem at flere aktører var interesser­t i å arrangere konserter den samme helgen neste sommer. Peer Osmundsvaa­g og Atomic Soul står bak Oslo Sommertid.

Da vi snakket med ham tidligere denne sommeren, bekreftet han at de kunne vaere på Voldsløkka neste sommer også, men at det var for tidlig å si om det faktisk ble noe av.

– Kolliderer ikke

Aftenposte­n har ikke fått kontakt med Osmundsvaa­g i forbindels­e med denne saken.

– Nå har Osmundsvaa­g i Atomic Soul fått Voldsløkka, og vi har fått Ekeberg som vi søkte på, sier Bjørge, men avviser at de to arrangemen­tene konkurrere­r med hverandre.

– Vi kolliderer ikke med noen av de andre festivalen­e. Vi er en rock- og metalfesti­val og trekker et helt annet publikum enn for eksempel Øyafestiva­len og Over Oslo, sier Bjørge.

Over Oslo pleier å bli arrangert tidligere i juni, mens Øyafestiva­len foregår i august.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway