Aftenposten

Dette er saken

-

8. juni: Statsminis­ter Erna Solberg ble informert om påstander om manglende sikkerhet knyttet til nyseparert­e

Per Sandberg. Forholdene ble avklart sikkerhets- og personalme­ssig.

27. juli: Det ble kjent at Sandberg var på en privat reise i Iran. Naerings- og fiskeridep­artementet var ikke kjent med reisen før den norske ambassaden i Iran 16. juli ba om offisielle møter med Sandberg på vegne av det iranske utenriksde­partemente­t.

8. august: Statsminis­ter Erna Solberg og Per Sandberg har et langt møte ansikt til ansikt hvor de drøfter saken med sikte på felles forståelse. Sandberg sier han ba om å få gå av på dette tidspunkt. Solberg sier de «har ulik forståelse» av når han skjønte han måtte gå.

13. august: Per Sandberg går av som statsråd. Harald Tom Nesvik utnevnes til ny fiskerimin­ister i ekstraordi­naert statsråd.

14. august: Per Sandberg og hans norskirans­ke kjaereste Bahareh Letnes holder etter mye forvirring en av de mest kaotiske og absurde pressekonf­eransene i norsk samfunnsli­v overhodet. Hovedbudsk­ap: Han måtte gå av på grunn av at mediepress­et ble for stort. Paret varsler at de vil komme tilbake snart med en bok om hva som har skjedd, og gjennomgå medienes dekning sammen med advokater med sikte på rettslige skritt.

 ??  ?? PST-sjef Benedicte Bjørnland
PST-sjef Benedicte Bjørnland

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway