Aftenposten

Byråden: – Spar meg

-

Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildse­n (SV), mener at de har arvet problemene fra det borgerlige byrådet.

– Vi arvet blant annet jumboplass­en i barnehaged­ekning fra det borgerlige byrådet. Høyre forsøkte også å fjerne bemannings­normen som vi har hatt i Oslo helt siden 1987. Der var Oslo forut for sin tid. Nå har det kommet på plass en statlig bemannings­norm, og godt er det.

– I tillegg hadde Oslo en pedagogisk dekning under gjennomsni­ttet, og det var vi som tok tak i det etter å ha fått på plass en avtale med partene i arbeidsliv­et.

Thorkildse­n mener derfor at det er vanskelig å ta Høyre alvorlig og at «oppførsele­n til Begum ikke hører hjemme noe sted».

– Spar meg for den valgkampre­torikken der. Det er helt useriøst.

– Regjeringe­n burde dekket alt

Byrådet regner med at innføringe­n av den nye normen vil koste rundt 129 millioner totalt, hvorpå kommunen dekker 71 millioner. Det er en ren, udekket merkostnad frem til de klarer å oppfylle den nye normen, mener Thorkildse­n.

Byråden mener at pedagognor­men er underfinan­siert.

– Hvordan tenkte Regjeringe­n at en så stor kommune som Oslo, med rundt 750 barnehager, skulle klare å tilfredsst­ille pedagognor­men på så kort tid uten å kompensere oss mer? spør hun retorisk.

– Så du mener at de burde dekket de 71 millionene som dere har i merkostnad?

– Ja, det mener vi. De innfører jo en statlig norm, og da mener vi at de burde dekket det.

Lover å følge opp

Saida Begum er uenig i at kommunen mangler penger og lover å følge opp kvalitetsk­ravene i bystyret.

– Dette byrådet har et historisk stort økonomisk handlingsr­om. Derfor er det synd at de ikke prioritere­r å øke kvaliteten i barnehagen­e. Høyre har ikke tenkt å la byrådet fortsette å somle med å oppnå kravet til pedagogtet­thet, sier Begum.

 ?? FOTO: OLAV OLSEN ?? Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildse­n (SV) på besøk på Furuset skole i juni.
FOTO: OLAV OLSEN Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildse­n (SV) på besøk på Furuset skole i juni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway