Aftenposten

Det går oppover for Riwaj

- Dagobert

Den indiske restaurant­en øverst på Grünerløkk­a har rettet opp mye siden sist.

– Skal vi hit igjen? Spisevenne­n sukker idet vi stopper utenfor Riwaj øverst på Grünerløkk­a.

Sist vi var her, var servicen en katastrofe og maten midt på treet. Vi har fått meldinger om at servicen ennå kan vaere så som så, men det ser ut til å vaere full aktivitet inne, og et rosa sykkelbud sitter utenfor, klar til å hente en bestilling.

– Jeg husker da Sult, en av byens første ujålete hverdagsgo­urmetresta­uranter – holdt til i disse lokalene, sier Spisevenne­n, og mimret om hvordan han måtte sitte i baren Tørst og vente på bord:

– De tok ikke reservasjo­ner, der gjaldt det førstemann til mølla.

Denne kvelden er det langtfra fullt, og servitøren lar oss velge bord før han kommer ilende med menyer og en vannkaraff­el.

Klassikere med en egen vri

Menyen byr på en blanding av klassiske indiske retter og spennende varianter, blant annet andefilet og kamskjell til forrett, lammeskank og -karré og tandoorigr­illet indrefilet.

Bordvennin­nen begynner med linsesuppe mens Spisevenne­n og jeg deler fritert, benfri kylling til forrett. Til hovedrett bestiller vi lammeskank, lam tikka masala og butter kylling.

Bordvennin­nen ber om et glass hvitvin mens vi andre deler en stor flaske Cobra-øl.

Populaert sted

– Deilig suppe! Kremet, fyldig og med litt sprøstekt nan ved siden, sier Bordvennin­nen etter et par skjeer. Vår kylling serveres på en steinplate og har følge av en liten salat med en appelsinbå­t og et bringebaer.

– Det er ikke så delikat med mint- og yoghurtdre­ssing rett på steinhelle­n, mener Spisevenne­n, som er fornøyd med de flate, møre kyllingbit­ene. – Men servitøren er på hugget og har full oversikt, det er gledelig.

– Vil dere ha hovedrette­ne med en gang eller vil dere vente? Ønsker dere mer å drikke? spør servitøren.

Vi ber om enda en flaske Cobra-øl og et glass rødvin til Bordvennin­nen.

De kommer hurtig til bordet, men så blir det litt ventetid. Det har kommet flere gjester, og vår servitør er tydeligvis alene på jobb.

Mørt lammenam

Det drøyer ikke så lenge før han er tilbake med et fat med nanbrød, to skåler med ris og maten. Min kylling er skåret i små, små stykker, men er møre, og den milde tomatsause­n er rund på smak. Bordvennin­nen har tatt lammeskank­en og skryter av hvor møre de er.

– Her trengs det ikke noen kniv, sier hun og berømmer også sausen, som har et lekkert kryddersti­ng.

Spisevenne­n roser sitt lam tikka masala og sausen som han har bedt om å få sterk.

– Du kjenner de varme krydderne selv om det er et sting i sausen, sier han og dypper et stykke nan i den lille gryten som holdes varm av et telys i «understell­et».

– Smakte det bra? Vil dere ha dessert? Kaffe?

Porsjonene virker til å vaere større enn sist, for vi er ganske gode og mette. Derfor ber vi om en sjokoladem­ousse med chili på deling. Chilien setter et lite sting til den myke sjokoladem­oussen, som ellers ville vaert ganske anonym.

Regningen for tre personer er omtrent på samme nivå hva man betaler på andre indiske restaurant­er i Oslo, men spesialite­tene koster litt ekstra.

– Riwaj har noen retter som skiller seg ut, men har også en del klassikere for dem som vil ta tradisjone­ll indisk mat. De mer eventyrlys­tne kan prøve steder som Pink Elephant, Mantra by Mister India eller Der peppern gror, mener Bordvennin­nen. – Så får vi håpe at serviceniv­ået på Riwaj holder seg fremover.

 ?? ALLE FOTO: MORTEN UGLUM ??
ALLE FOTO: MORTEN UGLUM
 ??  ?? Shahi lam er en av Riwajs beste retter.
Shahi lam er en av Riwajs beste retter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway