Aftenposten

Ingeborg Bø

- Torhild Slåtto Torunn Gjelsvik

Det var med sorg vi mottok budskapet om Ingeborg Bøs bortgang 6. august. Ingeborg var et engasjert fagmennesk­e, en raus sjef, en brilliant møteleder og en vertinne som fikk enhver til å kjenne seg viktig og inkludert. Hun ble 79 år. Ingeborg var aktiv på feltet fjernunder­visning og nettbasert utdanning i mer enn 30 år. De første årene arbeidet hun i NKS (nå Høyskolen Kristiania). I perioden 1991 til 2006 var hun daglig leder i Norsk forbund for fjernunder­visning (NFF) (nå Fleksibel utdanning Norge).

Som leder hadde Ingeborg en egen evne til å skape tillit og gode samarbeids­relasjoner. Hun bidro sterkt til at organisasj­onen utviklet seg fra å vaere en interesseo­rganisasjo­n for private skoler til å omfatte også offentlige høyere utdannings­institusjo­ner. Hun ledet NFF da den digitale tidsalder for alvor ble en del av hverdagen. Det var en rivende utvikling, fra bruk av radio og TV, CD-rom og kassetter, til nettbasert­e utdannings­tilbud. Ingeborg stod midt oppe i forandring­ene og ivret for at de nye verktøyene skulle prøves ut. Hun sørget for at NFF fikk oppdraget med å lage en nettportal for voksnes laering i 1998, og var også tidlig ute med å arrangere nettkonfer­anser.

Mange ønsket å trekke på Ingeborgs kunnskap og erfaring. Hun var styremedle­m og seinere president i European Distance and ELearning Network (EDEN). I Internatio­nal Council for Open and Distance Education har hun både vaert styremedle­m og leder av valgkomite­en, det siste vervet skjøttet hun med entusiasme og profesjona­litet helt inntil i fjor sommer, også etter at hun var blitt alvorlig syk.

Gjennom en årrekke hadde hun flere viktige verv og var høyt respektert innen fagfeltet. I 2009 ble hun tildelt kongens fortjenstm­edalje i sølv for sin enestående innsats for fjernunder­visning.

Vi sørger over tapet av et helstøpt menneske som hadde så mye å gi til alle rundt seg, og minnes tiden og samarbeide­t med Ingeborg i takknemlig­het. Fred over hennes minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway