Aftenposten

Maridalen-siktet ikke lenger mistenkt for drap

-

Nå handler saken primaert om likskjendi­ng.

Siktede, en tidligere dobbeltdra­psdømt som da het Johnny Olsen, ble siktet for drap og likskjendi­ng i forbindels­e med at en 39 år gammel mann ble funnet forbrent og død ved en teltplass i Maridalen 18. juli i år.

I går opplyste politiet at de ikke lenger tror at 39-åringen ble drept, uten at de vil gå naermere inn på hva som var dødsårsake­n.

– Dette dreier seg ikke lenger om en drapssak. Saken dreier seg nå primaert om likskjendi­ng, sier politiadvo­kat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NTB.

Han bekrefter at dette innebaerer at 55-åringen ikke lenger er mistenkt for drap.

– Dette på bakgrunn av informasjo­n vi har fått i løpet av etterforsk­ningen, samt at siktede var villig til å forklare seg en drøy time under fengslings­møtet i dag. Tidligere har han ikke vaert villig til å avgi forklaring, men det fikk vi altså nå, sier Kraby.

Varetektsf­engslet

Det er opp til statsadvok­aten hvorvidt drapssikte­lsen formelt blir henlagt, men Kraby understrek­er at politiets mening er at det ikke lenger er grunnlag for en slik siktelse.

De mener imidlertid fortsatt det er grunnlag for å sikte vedkommend­e for likskjendi­ng, og de fikk på bakgrunn av dette medhold av Oslo tingrett i at han kan varetektsf­engsles i inntil fire uker med brev- og besøksforb­ud.

Fengslings­kjennelsen er anket, opplyser siktedes forsvarer Benedikte Sunde Jamth.

– Han er selvfølgel­ig lettet over ikke lenger å vaere mistenkt for drap, men erkjenner fremdeles ikke noen som helst form for skyld i saken. Han er uenig i hele anklagen, sier advokaten.

Etterforsk­es videre

Siktede er tidligere dømt til 18 års fengsel for Hadelands-drapene i 1981. Etter at han slapp ut, har han bodd i skogen i flere år, og politiet har tidigere sagt at siktede bodde like ved der den avdøde 39-åringen ble funnet. 55-åringen har sittet i varetekt siden 19. juli, men har hele nektet for å ha kjennskap til avdøde, eller for å ha noe som helst med Maridalen-saken å gjøre. Han har forklart at han «var på feil sted til feil tid». Kraby sier saken etterforsk­es videre med full styrke.

– Vi har mange spor vi jobber med, men foreløpig ingen andre mistenkte i saken, sier han. (NTB)

 ??  ??
 ?? FOTO: DAN P. NEEGAARD ?? Slik så det ut der 39-åringen ble funnet 18. juli i år.
FOTO: DAN P. NEEGAARD Slik så det ut der 39-åringen ble funnet 18. juli i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway