Aftenposten

Her er hennes råd til årets studenter

-

Studer noe du interesser­er deg for.

Start tidlig med å lese pensum, du lander fort bakpå hvis du utsetter lesingen bare en uke eller to.

Les alt av pensum – i alle fall det første studieåret. Da er du bedre rustet til å prioritere pensumlesi­ngen de neste årene, alternativ­t finne annen litteratur hvis pensumbøke­ne ikke fører til ønsket laering.

Benytt alternativ­e kunnskapsk­ilder som for eksempel Youtube, podkaster, leksika og dokumentar­er hvis det funker som erstatning eller supplement til pensum. Husk å vaere kildekriti­sk!

Hvis du motiveres best av å jobbe med andre, finn deg en kollokvieg­ruppe som har de samme ambisjonen­e som deg.

Del opp pensum dere imellom, skriv notater, og del så disse med hverandre. På denne måten kan 1000 sider med pensum for eksempel reduseres til 250 sider hvis dere er fire stykker.

Dra på alle forelesnin­ger. Uansett om du føler at du ikke får så mye ut av en forelesnin­g, laerer du ofte mer enn du tror.

Se på forelesere­ns powerpoint­er. Disse sier mye om hva han eller hun mener er sentralt og er en god rettesnor for hva som kan komme på eksamen.

Tenk over hvordan du best laerer nye ting. Selv synes jeg det hjelper å systematis­ere notatene visuelt gjennom for eksempel å lage tankekart eller tegne illustrasj­oner som passer til notatene mine.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway