Aftenposten

Hoelgaard beste nordmann

-

Nederlands­ke Mathieu van der Poel vant 1. etappe av Arctic Race.

Den nederlands­ke mesteren var forhåndsfa­voritt på den 184 kilometer lange etappen fra Vadsø til Kirkenes. Avslutning­en inne i Kirkenes sentrum var svaert tøff, og den passet godt til nederlende­rens styrker som sykkelrytt­er. Han er også favoritt til å vinne sammenlagt, selv om han etterpå sa til TV2 at lagets mål allerede var oppnådd i og med etappeseie­ren.

Stivnet helt

Markus Hoelgaard lå helt i tet inn i den siste bakken, stivnet mot slutten og havnet akkurat utenfor pallen med fjerdeplas­s. Med det ble han beste nordmann.

– Det var blytungt. Jeg var ganske kjørt allerede i bunn av bakken, sa Hoelgaard til TV 2.

– Jeg hadde troen en periode, men visste at de kom fort bakfra. Det er litt bittert når det kunne vaert bedre, men jeg er fornøyd med en fjerdeplas­s i dag, fortsatte han.

Krister Hagen ble nest beste nordmann på niendeplas­s.

Sittesår

Bjørn Tore Hoem var involvert i en velt like før spurten mot mål, skriver Procycling.no.

Det var stilt store forventnin­ger til Odd Christian Eiking etter hans seier i Tour de Wallonie nylig. Avslutning­en kunne også passet vestlendin­gen godt. Men han slet med sittesår og endte over syv minutter bak.

Anders Skaarseth var lenge med i et brudd og sikret nok poeng til å kunne sykle i klatretrøy­en på dagens etappe fra Tana til Kjøllefjor­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway