Aftenposten

– Skjønner ikke hva Rosenborg driver med

- ØYSTEIN JOREM

Etter en hektisk dag for eliteserie­klubbene er nå overgangsv­induet låst og lukket.

– Rosenborg er fortsatt favoritter, men litt mindre etter de siste dagene av overgangsv­induet. Så er Molde en liten outsider, men jeg tror at det skal litt til for at de skal kjempe om gullet til slutt. Branns håp ligger i at de fortsatt er tynne på enkelte posisjoner. De skal kanskje ut og spille i gruppespil­l i Europa, og det er klart at det da vil bli slitasje, sier TV 2s Jesper Mathisen.

– Jeg mener det er jevnere enn før overgangsv­induet. Både Brann og Molde har styrket seg mer enn det Rosenborg har gjort, sier Eurosports Christian Gauseth.

– Vital signering

For Gauseth er det Molde som står igjen som den aller største overgangsv­inneren denne sommeren. Laget fra Romsdalen har hentet inn seks spillere, blant andre Magnus Wolff Eikrem og Pawel Cibicki.

– Eikrem er en vital signering for Molde. De har manglet en leder, en som er toneangive­nde på midtbanen, og en som kan pushe de andre til å bli bedre. Eikrem treffer på alle de tre viktige tingene. Han kan vaere puslespill­biten som gjør at alle de andre delene faller på plass, sier Gauseth.

– Skuffet over RBK

Mindre imponert er de begge over hva som har skjedd på Brakka i Trondheim i sommervind­uet.

– Jeg er veldig skuffet over det som har skjedd i Rosenborg. Jeg skjønner ikke hva de rører med. Henter en spiss når de trenger en flanke. Hva skjer nå med Botheim, Bendtner og Søderlund, spør Gauseth, og tenker på Isaam Jebali som ble hentet fra svenske Elsborg.

I tillegg til Jebali er Djorde Denic hentet inn fra serbiske Rad Beograd. Sammen med de returnerte lånespille­rne Ogho Ogbu og Alex Gersbach er det de nye innslagene på Lerkendal denne høsten.

Også Mathisen hadde sett for seg at Rosenborg, med en mulig Europa-høst i sikte, hadde vaert mer aktiv på markedet.

– Det har vaert overrasken­de. Jeg trodde de skulle bruke vinduet til å forsterke seg, siden de har fått en grei vei inn til europaspil­l. Så da trenger de bredde, og noen som forsterket elleveren. Selv om de var borte mot Cork og Ranheim så har de ikke sprudlet. Så jeg er overrasket over at de ikke trykket mer til, sier Mathisen.

Han tror at Jebali fra Tunisia kommer til å levere på høyt nivå, men siden Rosenborg har gode spillere i den posisjonen allerede er han usikker på om han er en ren forsterkni­ng.

Mener Brann har levert best

Mathisen holder på sin side Brann som vinnerne av dette vinduet. De har blant annet hentet inn Daouda Bamba, Christian Eggen Rismark og Ruben Yttergård Jenssen dette vinduet.

– De har forsterket seg markant på spissplass. Bamba er en spiss på et nivå de ikke har hatt de siste sesongene. Vi vet han kan spille i Eliteserie­n, og han trenger ikke å tilpasse seg noe som helst. Han går nok rett inn på det laget, og viser seg som en forsterkni­ng fra første sekund, sier Mathisen.

Med Yttergård Jensen inn vil tapet av Sivert Heltne Nilsen merkes mindre, og med kjøpet av Ranheims Christian Eggen Rismark har de styrket bredden på stopperpla­ss.

 ?? FOTO: LARS MAGNUS IGLAND RØYS ?? Brann hentet inn Kristiansu­nds Daouda Bamba på overgangsv­induets siste dag.
FOTO: LARS MAGNUS IGLAND RØYS Brann hentet inn Kristiansu­nds Daouda Bamba på overgangsv­induets siste dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway