Aftenposten

6 artister du kan danse til i helgen

- ROBERT HOFTUN GJESTAD

Festivalso­mmeren er ikke over, det er musikk og dans igjen.

Det mørkner ute, men festivalso­mmeren er så klart ikke helt ferdig ennå. I Oslo denne helgen arrangeres det blant annet to festivaler med den elektronis­ke og dansbare musikken i sentrum.

To som ikke konkurrere­r

Det første og største arrangemen­tet er Findings Festival på Bislett stadion. Dit kommer noen av de største popstjerne­ne og DJ-ene i verden. Festivalen, som arrangeres for femte år på rad, er så godt som utsolgt.

Den andre og litt mindre festivalen er Sommerøya, som i sitt niende år flytter inn på nytt område i Ekeberg kulturpark. Der tenker og booker man mer alternativ­t og holder seg tro til sjangrene house og techno. Festivalen melder om rekordsalg av billetter.

Begge festivalen­e pågår fredag og lørdag. Her er seks artister å sjekke ut:

1 Post Malone

Findings, i morgen kl. 21.45

«Post Malone stilte med sviktende stemme og glimt i øyet … og en godt gjennomfør­t sjarmoffen­siv», skrev NRK P3s anmelder om konserten som Malone gjorde på Stavernfes­tivalen tidligere i sommer.

Austin Richard Post, som han egentlig heter, er en amerikansk rapper og sanger som debuterte for få år siden. Han fikk sitt store gjennombru­dd med «Rockstar». Den gikk til topps på listene verden over, også i Norge. Post Malone er artisten som alle ønsket seg denne sommeren.

2 Zara Larsson

Findings, i morgen kl. 17.30

Svenskene Axwell & Ingrosso (fra Swedish House Mafia med Steve Angello, som spiller i kveld) er større DJ-stjerner og spiller opp til dans senere, men det spørs om ikke ettermidda­gstimen med Zara Larsson kan bli et stort høydepunkt her.

Hennes rekke av catchy pophits er i alle fall god og lang: «Uncover», «I Would Like», «Lush Life», «So Good» og nyeste «Symphony», med gruppen Clean Bandit. Nok en svenskefav­oritt i Norge her, altså.

3 DJ Koze

Sommerøya, i morgen kl. 18.30

Musikkjenn­ere i mange sjangere snakker konstant varmt om den tyske artisten, produsente­n og DJ-en Koze, født Stefan Kozalla.

Han har gitt ut musikk i to tiår, men overgikk likevel seg selv med årets studioalbu­m Knock Knock. En mildt sagt eklektisk elektronik­aplate som gjennom en god og drøy time veksler fra det ambiente til det rytmisk drivende.

4 Unge Ferrari + Arif Findings, i kveld kl. 19.10

Disse norske hiphop- og R&B-artistene fylte Oslo Spektrum i desember i fjor, så det er ingen overraskel­se at de får spille sent på fredagskve­lden.

«De mest forløsende øyeblikken­e kommer når Unge Ferrari og Arif står sammen på scenen», skrev vår anmelder om det to timer lange houseparty­et de holdt i storstuen da. Nå blir det ny hiphopfest.

5 Anna

Sommerøya, i morgen kl. 18.30

«Anna is the hottest techno pro-

ducer and DJ in 2018», skriver arrangøren om brasilians­ke Ana Miranda.

Hennes far drev en nattklubb i São Paulo, og den da 12 år gamle Ana klaget på DJ-ene som kom på besøk. – Prøv selv, svarte faren, og sånn ble det. 17 år senere bor hun i Barcelona og spiller på de viktigste technoklub­bene rundt om i Europa. Nå avslutter hun Sommerøya.

6 DJ Tiësto

Findings, i kveld kl. 21.30

Skal man snakke om legender innen den elektronis­ke dansemusik­ken, er det ikke lett å komme unna den nederlands­ke DJ-en og produsente­n Tiësto. Han er elsket og hatet for sin technomusi­kk, og en gang i tiden ble han norgesvenn med låten «Theme From Norefjell». Hans første single ble sluppet i 1994, så her snakker vi om mange år med erfaring i DJ-boksen.

 ??  ?? 6
6
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2
2
 ??  ??
 ??  ?? 5
5
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway