Aftenposten

Den nye normalen

-

Tilbake i Santa Rosa har røyken lagt seg. Regnet har feid over Coffey Park, og området står grått og gjørmete tilbake, mens maskiner presser de nedbrente bilene sammen for til slutt å stable dem og kjøre dem vekk. Livet går videre, og de berørte prøver å tilpasse seg de nye omstendigh­etene i sine midlertidi­ge hus. Men det er fremdeles en lang vei å gå. All erfaring fra tidligere branner tyder på at gjenoppbyg­ningsarbei­det kommer til å strekke seg over flere år.

Valerie Box og mannen Gene står i det nye huset sitt. I brannen mistet de familiehje­mmet der tre generasjon­er bodde under samme tak.

– Å se det nedbrente huset var litt som å se døde slektninge­r. Det er ikke riktig dem lenger, de er ikke der, det er bare tomme skall. Det som virkelig betød noe, det som gjorde huset spesielt, var ikke der lenger, sier Valerie.

Ekteparet Box har endelig fått mulighet til å samle familien under samme tak igjen etter brannen. Men Gene er klar på at det er den mest ødeleggend­e hendelsen han har opplevd.

– Og jeg har dårlig samvittigh­et nå, for når du ser disse katastrofe­ne på TV, føler du med folk i et øyeblikk, men så fortsetter du med livet ditt igjen. Man skal virkelig stå midt i det selv for å kunne forstå det.

Teksten er oversatt og bearbeidet av Mona W. Claussen og Tonje Egedius.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway