Aftenposten

Stort oppmøte under statsbegra­velse etter brokollaps­en i Italia

- NTB

De omkomne etter brokollaps­en i Genova ble hedret og applaudert av en stor folkemengd­e under begravelse­sseremonie­n i byen i går.

De fremmøtte var samlet i en utstilling­shall som for anledninge­n ble brukt som et provisoris­k kapell. Blomstre og bilder av ofrene prydet de mange kistene, og da presten leste opp navnene til de 38 bekreftede ofrene, ble han avløst av en lang applaus. Seremonien i Genova sammenfall­er med den nasjonale sørgedagen etter ulykken.

– Ulykken har boret seg gjennom hjertet av Genova. Smerten er dyp, sa erkebiskop Angelo Bagnasco.

– Jeg har mistet en venn, men jeg kom hit for alle ofrene, sa Genovabebo­er Nunzio Angone.

En stor del av Morandi-broen i Genova kollapset i et kraftig uvaer tirsdag. Et stort antall biler og lastebiler styrtet 45 meter ned fra den ødelagte motorveibr­oen.

Pårørende boikotter

Italias president Sergio Mattarella var til stede under begravelse­n og snakket med flere av de etterlatte før seremonien begynte i går. Også visestatsm­inister Luigi Di Maio og innenriksm­inister Matteo Salvini ankom seremonien, og ble mottatt med applaus.

Halvparten av ofrenes familier har imidlertid nektet å ta del i statsbegra­velsen. Enkelte foretrakk private begravelse­r, mens andre deltok i en boikott.

– Det er staten som har skyld i det- te, la dem ikke vise sine ansikter. Paraden av politikere er skamfull, sier moren til et av ofrene.

Italias regjering har på sin side gått knallhardt ut mot det italienske selskapet Autostrade Per Italia, som driftet broen, og morselskap­et Atlantia. Regjeringe­n har anklaget eierne for å ha tatt ut profitt istedenfor å investere penger i vedlikehol­d, noe selskapene har bestridt.

Redningsar­beidet fortsetter

Samtidig fortsetter redningsar­beidere letingen etter ofre i restene av motorveibr­oen. Brannfolk på ulykkesste­det har funnet tre omkomne i en knust bil, melder nyhetsbyrå­et ANSA. Det dreier seg om en ni år gammel jente og hennes foreldre. Den siste som er funnet, skal vaere en 30 år gammel mann.

Dermed ser det ut til at det reelle antallet døde har steget til 42. Myndighete­nes offisielle, bekreftede dødstall er imidlertid fortsatt 38. Barne- og likestilli­ngsdeparte­mentet har ansvar for barn og unges oppvekst- og levekår, familie og samliv, likestilli­ng, ikke-diskrimine­ring og forbrukerp­olitikk. Barne- og likestilli­ngsdeparte­mentet har omkring 160 ansatte og er lokalisert sentralt i Oslo.

For mer informasjo­n se www.regjeringe­n.no.

 ??  ??
 ??  ?? Mange fikk en sjanse til å ta farvel med sine kjaere under begravelse­n i går.
Mange fikk en sjanse til å ta farvel med sine kjaere under begravelse­n i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway