Aftenposten

Dobbeltgul­l til Warholm

-

Karsten Warholm mislyktes i sin ambisiøse jakt på to EM-medaljer i Berlin. I NM gjennomfør­te storfavori­tten gulldobbel­en på enkleste vis.

I går fulgte 22-åringen opp fredagens overlegne NM-tittel på 400 meter hekk med en like klar seier på 400 meter «flatt».

Warholm stormet inn til tiden 47,32 og tok sitt femte strake NM-gull på distansen.

Under EM i Berlin ble Ulsteinvik-gutten nummer åtte på 400 meter. Da løp han på 44,91 i forsøket, kun fire hundredele­r bak sin norske rekord. I finalen tok kreftene slutt ut i oppløpet.

Med gårsdagens gull er årets NM over for Warholm. Allerede etter fredagens gull på langhekken signaliser­te 22-åringen at en innholdsri­k sesong begynner å kjennes på kroppen.

– Det begynner å koste. Jeg tror jeg skylder kroppen min å ta litt pause når det tikker mot september, sa norgesmest­eren på langhekken.

Bergen neste

I tiden som kommer venter imidlertid nye stevner. Kommende onsdag er det elitestevn­e i Bergen. Deretter venter Diamond League-finalen i Zürich, før kontinenta­lcupstevne­t i tsjekkiske Ostrava står på programmet.

Deretter kan sesongen vaere over.

I dag kan for øvrig Warholm komme til å bli tildelt sin fjerde strake kongepokal i NM. 49,01 på 400 meter hekk fredag kan vippe kampen om den gjeve pokalen i 22-åringens favør.

Selv sa Warholm til NTB fredag at han ikke føler seg trygg på noen ny kongepokal.

– Det er vanskelig å si. For to år siden fikk jeg kongepokal­en på 51,09, og i fjor var det nesten samme tid som nå. Dette var en grei søknad, men det er fortsatt mange som skal løpe som er flinke, sa Warholm. (NTB)

 ??  ?? Warholm vant for andre dag på rad.
Warholm vant for andre dag på rad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway