Aftenposten

Utvider badesesong­en – og åpningstid­ene

- STURLE SCHOLZ NAERØ

Byråden grep inn:

Både Frognerbad­et og Tøyenbadet forlenger utendørsse­songen til 16. september. Samtidig får tre bad utvidet åpningstid.

Dermed blir Oslos eneste offentlige friluftsba­ssenger åpne i fire uker lenger enn opprinneli­g planlagt. Bak sesongutvi­delsen står badebyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Utvider også åpningstid­en

Vanligvis stenger Frognerbad­et ved skolestart; det samme gjelder utebasseng­ene på Tøyen. Nå har byrådet funnet penger til å holde begge tilbud åpne til midt i neste måned. Dog lukker Tøyenbadet dørene i hele neste uke, grunnet hovedrengj­øring. Alle bassengene gjenåpner mandag 27.08, både ute og inne.

– Den totale bassengkap­asiteten i Oslo er viktig for byrådet. Vi har også sørget for å utvide den ordinaere tilgangen: Åpningstid­ene ved Tøyenbadet, Furuset bad og Holmlia bad utvides med totalt 18,5 timer i uken, forklarer Rina Mariann Hansen, byråd for kultur og idrett, overfor Aftenposte­n.

Krav: Helårsdrif­t på Frogner

I en årrekke har hovedstade­ns badeentusi­aster etterlyst åpne friluftsba­ssenger også etter skolestart. Kravet er forsterket av at Øyafestiva­len ble flyttet til Tøyenparke­n: Der legger riggingen beslag på badeanlegg­et de to første ukene i august.

Frogner Svømmeklub­b ønsker helårsdrif­t av hele Frognerbad­et. Om årets sesongutvi­delse sier talsperson Bjørn Solheim:

– Forlengels­en er kjempeflot­t, i likhet med at billettpri­sene i sommer ble satt ned for barn og ungdom. Derimot er det ikke positivt at flere bystyreved­tak som skulle sikre økt svømmehall-kapasitet, skyves ut i tid. Men her og nå jubler klubben for den forlengede sesongen. Vi håper på enda lenger utendørsse­song neste år, fastslår Solheim.

– Alt skal rives på Tøyen

På spørsmål om hvorfor ikke byrådet åpner utebasseng­ene utover høsten også, svarer badebyråde­n:

– Kommunens fagfolk har gjort en vurdering av hva Frognerbad­et tåler, rent fysisk. Anlegget er 60 år gammelt. Å åpne det for vinterbruk uten videre, er ikke praktisk mulig. På Tøyenbadet er utendørsba­ssengene en provisoris­k løsning. Alt der skal rives og bygges nytt, slik byrådet tidligere har varslet. Prosjektet er nå sendt til ekstern kvalitetss­ikring.

– Kort spurt: Når forsvinner Tøyenbadet?

– Vi har bevilget ekstra penger for å fremskynde hele prosjektet. Forslag til fremdrifts­plan kommer i forbindels­e med høstens Oslobudsje­tt, svarer badebyråde­n.

 ?? FOTO: BJØRN SOLHEIM / FROGNER SVØMMEKLUB­B ?? I fjor stengte Frognerbad­et i august. Slik så det ut i barnebasse­nget siste åpningsdag.
FOTO: BJØRN SOLHEIM / FROGNER SVØMMEKLUB­B I fjor stengte Frognerbad­et i august. Slik så det ut i barnebasse­nget siste åpningsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway