Aftenposten

Indias verste flomkatast­rofe på over 100 år

-

800.000 mennesker er hjemløse og over 350 har mistet livet som følge av flommen i India.

høyt, tre til fem meter, da de første varslene kom, sier Ashraf Ali K.M, som leder redningsop­erasjonene i den lille landsbyen Mala.

Tusener av soldater

Tusener av soldater fra haeren, luftvåpene­t og marinen og enda flere frivillige er satt inn i letingen etter overlevend­e i delstaten. De bruker hundrevis av båter og flere titall helikoptre for å ta seg frem.

De sier at mange hus er fullstendi­g ødelagt, og de advarer folk mot å prøve å ta seg inn til dem. 1500 sentre er satt opp for dem som måtte evakueres.

Strømforsy­ningen, 10.000 kilometer veier og så mange som 134 broer er ødelagt, noe som har bidratt til å isolere de flomrammed­e områdene. Tusener av mennesker er sperret inne, uten tilgang på mat og vann.

Lørdag ble minst to tog med 1,5 millioner liter drikkevann sendt til området fra nabodelsta­tene, ifølge den indiske jernbanen.

Monsunregn

Det er monsuntid i Kerala, som ligger helt sørvest i India. Men årets monsun har ført med seg rekordstor­e nedbørsmen­gder.

Vannet har gjort store ødeleggels­er i alle de 14 distrikten­e i Kerala, en delstat med 33 millioner innbyggere. Hundrevis av landsbyer er oversvømt, og titusener av boliger står under vann. Veinettet er ufremkomme­lig over store avstander.

Delstatsmy­ndighetene sier flommen er den verste på nesten hundre år. I Idukki, et kupert skogsområd­e i det sentrale Kerala, har det siden juni falt 3210 millimeter regn, altså over 3,2 meter.

Flomnivået har steget dramatisk de siste ti dagene, og folk fra alle deler av delstaten sendte desperate nødmelding­er på sosiale medier så lenge nettet var oppe. Vaeret var pent i går, men det ventes mer regn i dag. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway