Aftenposten

Hvordan gå frem for å få flere kvinnelige ansatte

Isabelle Ringnes, leder i #Hunspander­er og TENK, sine tips:

-

1

Fokus på kjønnsbala­nse og mangfold må eies og prioritere­s av toppledels­en.

2

Tiltakene som implemente­res bør ikke vaere “kvinnetilt­ak”, men tiltak som gagner alle. “Kvinnetilt­ak” kan oppleves som stigmatise­rende og i noen tilfeller ha motstriden­de effekt. Eksempel på tiltak kan vaere fleksible arbeidstid­er og lederkurs.

I stedet for å rette det kun mot kvinner er det bedre å markedsfør­e tiltaket til alle og heller sette krav om at det skal vaere 50 prosent kvinner til stede i alle arrangemen­t/kurs som bedriften lager.

3

Datadrevet. Det som ikke telles, teller heller ikke. Man er nødt til å ha innsikt i egen bedrift for å vite hvor problemene ligger og måle utviklinge­n over tid. I tillegg bør ledere måles og insentiver­es med utgangspun­kt i kjønnsbala­nse.

4

Må jobbes langsiktig og målrettet. Mange bedrifter er utålmodige og vil ha resultater med en gang. Man må ha is i magen og jobbe kontinuerl­ig. Endring tar minst 3–5 år.

5

Forsknings­basert. I dag finnes det mye synsing og meninger på hvordan man skal rekruttere flere kvinner og hvorfor kvinner ikke får lederstill­inger. En forsknings­messig tilnaermin­g må til for å knuse de mange mytene der ute om hvorfor vi ikke har kvinner i bransjen eller kvinnelige ledere.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway