Aftenposten

– En stor aere

-

alltid kaster meg inn i kampen med et resultat som står til kongepokal, og det er det det handler om, sa Warholm til NTB.

– Jeg er egentlig glad i å dele, men denne er jeg veldig glad i å ha hjemme i hyllen. Jeg er glad den endte opp i min hule hånd. En stor aere, sa han videre.

Naermer seg Thorkildse­n

Med fire kongepokal­er på rad er han i ferd med å bli en av de store i norsk friidrett på nettopp det området.

Andreas Thorkildse­n står med seks, og det samme gjør Sverre Strandli.

– Jeg synes fire på rad er ganske så bra, selv om rekken skulle ta slutt neste år, smiler Warholm.

– Kongepokal­en er et mål for deg før NM?

– Jeg tenker alltid først på løpet, og det må jeg gjøre for å prestere, men den ligger samtidig alltid litt i bakhodet og gnager. Jeg har alltid sagt at den er en perfekt gulrot for å skape ekstra trykk rundt utøverne og få ekstra kvalitet på prestasjon­ene i NM.

Eivind Henriksens vinnerkast i slegge på 74,27 var trolig også en god kongepokal­søknad på Byrkjelo. Det samme var sannsynlig­vis også Marcus Thomsens vinnerstøt i kule på 19,82.

Uvirkelig for Borge

På kvinneside­n kastet Sigrid Borge 60,70 da hun tok NM-gullet i spyd. Det holdt også til Osterøy-jentas aller første kongepokal.

– Dette føles helt uvirkelig. Det er nesten så jeg skjelver litt. Jeg kunne nesten ikke forestilt meg å klare dette, sa spydprofil­en til NTB.

Borge deltok i sitt første seniorNM nettopp på Byrkjelo i 2011. Foran årets mesterskap hadde hun nettopp kongepokal­en i siktet.

– Jeg hadde et mål om å vaere med i kampen om denne, fastslo hun.

Isabelle Pedersens vinnertid på 100 meter hekk (13,04) var trolig en utfordrer til Borges 60,70 i kongepokal­kampen.

– Isabelle løp veldig bra, og det var mange andre jenter som også presterte, så jeg synes det er stort at de valgte meg, sa hun. (NTB)

 ?? FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX ?? - Jeg er glad den endte opp i min hule hånd, sa en fornøyd Karsten Warholm, som nå ha fire kongepokal­er.
FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX - Jeg er glad den endte opp i min hule hånd, sa en fornøyd Karsten Warholm, som nå ha fire kongepokal­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway