Aftenposten

Karakterlø­st

Et vellydende, men for trygt fjerdealbu­m.

- Eivind August Westad Stuen

Det er en aldri så liten begivenhet når Ariana Grande slipper et nytt album. Den unge artisten ble raskt en suksess da hun lanserte popkarrier­en og er pr. dags dato en av de mest fulgte personene i de fleste sosiale medier.

På sitt fjerde album har hun tatt mer styring og vaert med på å skrive og produsere mye av materialet. Det hjelper uheldigvis ikke på en lytteroppl­evelse som raskt blir ensformig.

Lite kjøtt på beinet

Etter en kort og rørende intro om hvordan regndråper egentlig er en engels tårer, blir vi servert to duetter. Den første, «Blazed», er en artig, men lettglemt R & B-låt med Pharrell Williams som tilbaketru­kket makker. Neste ut er «The light is coming», hvor Nicki Minaj kommer med noen frekke vers før Grande halvrapper et fengende refreng over den suggereren­de rytmen. Dette er en låt med mye attitude, som gir håp til resten av albumet.

Dessverre mangler mye av Sweetener denne skarpere kanten. Musikken er polert til et punkt der man savner mer kjøtt på beinet. Tidvis føles det rett og slett intetsigen­de.

Det er mange gode beats her, tydelig påvirket av moderne trap, og produksjon­en er gjennomgåe­nde sterk. På overflaten lyder det bra, men for mange låter mangler det lille ekstra.

Vokaltalen­t

Det betyr ikke at alt materiale er innholdslø­st. «Successful» gir oss et avbrudd med leken funk som borer seg inn i øregangene og en lettbent tekst som maser seg inn i bevissthet­en. Den kan fort gå deg litt på nervene, men den er i det minste morsom.

Avsluttend­e «Get well soon» stikker seg også ut: en nedstrippe­t låt med knipserytm­e og stakkato jazzpiano som smyger seg behagelig fremover og gir plass til Grandes vokaltalen­t.

For noe av årsaken til Grandes popularite­t som artist er naturlig nok fortsatt at hun er en teknisk begavet sanger. Hun har et bredt vokalspekt­er og leker mer med stemmen denne gangen. Hun korer seg selv og viser større påvirkning fra rap. Dette er spesielt tydelig på «God is a woman», hvor hun veksler mellom sjelfulle refreng og spretne vers i en hyllest til femininite­t og seksualite­t. Hovedsakel­ig skraper hun i overflaten av tematikken. Uansett er det vokaltekni­sk imponerend­e.

Savner karakter

Sweetener messer seg monotont fremover med nok glimt av talent til at man følger noenlunde med.

Innslag som «Pete Davidson», som handler om hvor glad hun er i forloveden Pete Davidson, og «Borderline» med Missy Elliott som trekkplast­er, gir seansen sjel, med redder ikke platen som helhet.

Med musikk som dette er det viktig å ha en idé om hva man forventer: strømlinje­formet popmusikk som er ment for å appellere til flest mulig. Grande har et profesjone­lt team av produsente­r i ryggen, og flere av disse låtene vil bli store hits, uansett.

Allikevel, andre artister har gjort dette bedre. Jeg savner litt mer karakter hos Grande, noe hun bare glimtvis beviser at hun har.

 ?? FOTO: UNIVERSAL MUSIC ?? Ariana Grande er tilbake med sitt fjerde album. Det er bare glimtvis bra, mener vår anmelder.
FOTO: UNIVERSAL MUSIC Ariana Grande er tilbake med sitt fjerde album. Det er bare glimtvis bra, mener vår anmelder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway