Aftenposten

Ole-Jakob Holler

- Åsmund Baklien Erik Brinchmann

Vår kjaere kamerat, «Brus», har forlatt oss. Ole-Jakob Holler, født 26. september 1952, var en ekte Røa-gutt. Vi møttes på Huseby skole og kunne dele mangfoldig­e minner fra viktige barne- og ungdomsår. Fra første stund viste han evner på mange områder. Han var sporty og en eminent skiløper. Sammen utforsket vi Nordmarka med fine overnattin­ger på bl.a. Løvlia. Musikken fra 1950- og 60-tallet gjorde han raskt til sin egen, og kjaerlighe­ten til fengende rock og god dansemusik­k beholdt han hele livet. Elvis var kongen!

Årene på Steinersko­len ga «Brus» ballast og stimulans på det kreative området. Etter artium på Ullern utdannet han seg til jurist, og med eget advokatfir­ma fikk han hjelpe mange i privatrett­slige saker. Senere byttet han jobb, og midt i livet bestemte han seg for å bli forfatter. Han trivdes i kriminalro­manens univers.

Vi husker mange turer til hytta i Stavern, enten det var med gjengen på fiskeskøyt­a eller etter hvert med våre egne familier, der han og Liv møtte oss med strålende smil, god mat og drikke og obligatori­ske bad på den langgrunne stranden. Det ble gjerne gode og livlige diskusjone­r om diverse temaer i sene nattetimer. «Brus» hadde sine egne meninger, som sjelden lot seg endre, men det var alltid fest og moro rundt ham. Liv ble hans støtte i tykt og tynt og gjennom opp- og nedturer i mer enn 40 år, og de fikk to flotte barn sammen: LarsMartin og Anniken.

Dessverre ble det aller siste året ikke så godt for vår gamle kamerat. Livet ble tyngre, og det ble vanskelig for ham å nyte tilvaerels­en på det nye hjemstedet i Vestfold.

Da han valgte å forlate livet, 65 år gammel, kom det likevel som et sjokk for alle som sto ham naer. Det blir tomt etter «Brus». Våre tanker og medfølelse går til Liv og deres store familie, som han hadde så kjaer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway