Aftenposten

Folk stimlet sammen og tok bilder av ulykkesbil – forstyrret redningsop­erasjon

- HILDE HEIAN

Mens den alvorlig skadede mannen satt fastklemt i bilvraket, stimlet folk sammen for å ta bilder. Flere personer måtte bortvises.

En 80 år gammel bilfører ble alvorlig skadet i en trafikkuly­kke på Askøy utenfor Bergen mandag, skriver Bergens Tidende.

Ifølge brannvesen­ets innsatsled­er ble redningsop­erasjonen forstyrret av folk som stimlet sammen rundt bilvraket for å ta bilder mens mannen fremdeles satt fastklemt i bilen. Til Bergens Tidende sier innsatsled­er Sveinung Sivertsen at det ikke var pressefolk, men privatpers­oner som tok bilder inn i bilen.

– Det er absolutt ikke noe vi ønsker, sier han til avisen.

– Det handler om personvern­et til dem som er utsatt for en ulykke, og man må også respektere sikkerhete­n

Sivertsen forteller at de måtte bortvise flere personer som sto ved siden av bilen inne i skogen. Den hadde havnet 10–20 meter utenfor veien.

Ber folk slette bilder

Politiover­betjent Synnøve Malkenes har flere ganger bedt folk om å slette bilder som de har tatt på ulykkesste­der.

– De fleste har ikke vaert borti ulykker tidligere, og de tenker ikke over konsekvens­ene. Hva skal de med et bilde av en person de ikke vet hvem er, og som er hardt skadet, sier Malkenes til BT. Hun legger til at hun ikke tror de selv hadde syntes det var så kjekt hvis det gjaldt dem.

– Når jeg snakker med dem, er det akkurat som om de våkner og skjønner hva det er de har gjort. Men dette er ikke vanligvis noe problem, konstatere­r politiover­betjenten i Vest politidist­rikt.

Mannen ble sittende fastklemt etter å ha kjørt av veien på Hanevik på Askøy mandag ettermidda­g i en forholdsvi­s skarp sving. Sjåføren ble sendt til Haukeland universite­tssjukehus etter at mannskaper fra Askøy brann og redning og Laksevåg brannstasj­on klarte å få ham løs.

Bilføreren var bevisst etter ulykken.

 ?? FOTO: ASKØY BRANN OG REDNING ?? Brannvesen­et brukte kjettinger og vinsj for å få frigjort bilføreren. De ble forstyrret av folk som tok bilder inn i vraket.
FOTO: ASKØY BRANN OG REDNING Brannvesen­et brukte kjettinger og vinsj for å få frigjort bilføreren. De ble forstyrret av folk som tok bilder inn i vraket.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway