Aftenposten

Født Jubilanter 80

-

Finn Juel ble frigjort 8. mai. Alma stolt storesøste­r #tooposhtop­ush

Professor emeritus HELGI HARALDSSON,

Otto Ruges vei 84B, 1361 Østerås.

Helgi Haraldsson er født og oppvokst på en gård på Island. Han studerte slavistikk, primaert russisk og tsjekkisk, i Praha og Leningrad, og var ansatt som russisklae­rer ved Universite­tet i Oslo fra 1974 til han gikk av med pensjon, med et avbrekk på tre semestre i 1990–1991 da han grunnla russiskfag­et ved Islands universite­t. I 1996 utarbeidet han en russisk-islandsk ordbok og medvirket senere i andre leksikogra­fiske prosjekter, blant annet Stor norsk-russisk ordbok (2003). Han er dobbeltmed­lem i NFF (Norsk faglittera­er forfatter- og oversetter­forening) og ridder av Den islandske Falkeorden. TORE HAMMERVOLD, Marta Korsets vei 3, 2020 Skedsmokor­set.

Tore Hammervold var 21 år gammel da han overtok ledelsen av familiebed­riften Olaf Hammervold. Han tok siviløkono­meksamen ved NHH i 1965. Barnestøvl­etten Cherrox utviklet han i 1969. Som permanent ansatt administre­rende direktør har han drevet to bedrifter. Resten av yrkeslivet har han arbeidet med bedriftsrå­dgivning og strategi, i veksling med stilling som administre­rende direktør, og hans arbeidsopp­gaver har vaert både i Norden og i Frankrike. Jubilanten har tilsammen ledet fem bedrifter og hatt en rekke styreverv.

Tidligere universite­tsdirektør PETER ANDREAS SOLLIED LYKKE,

Teglbrenne­rveien 21,

7016 Trondheim. Jubilanten er født i Oslo og vokste opp i Montreal, New York og Trondheim. Han var universite­tsdirektør ved Aalborg Universite­t og assisteren­de universite­tsdirektør ved Norges teknisk-naturviten­skapelige universite­t NTNU i Trondheim. Han er utdannet cand.jur. ved Universite­tet i Oslo, med spesialfag i folkerett. Etter to år som dommerfull­mektig i Rana, arbeidet han med organisasj­onsutvikli­ng i Europaråde­t i Strasbourg før han i 1972 ble tilsatt som underdirek­tør ved det nyetablert­e Universite­tet i Trondheim, og direktør ved Norges laererhøgs­kole, senere AVH. I 1986 til 1989 var han i Paris som rådgivende ekspert ved OECDs program for styring og ledelse av universite­ter. Deretter var han i tre år dansk og senere i åtte år norsk representa­nt i styringsgr­uppen for det samme programmet. I fem år ledet han Lykke-utvalget for finansieri­ng av norske studenter i utlandet.

ARNOLD GRYTBAKK,

Tungata 6, 7650 Verdal.

Arnold Grytbakk var tidligere salgssjef i Esso der han begynte i 1960, og siste stilling var som distriktss­jef. Han er tildelt medalje for lang og tro tjeneste fra Norges Vel og NAFs hederspris etter 50 års medlemskap. Jubilanten er utdannet ved Luftforsva­rets Tekniske Skole på Kjevik og tjenestegj­orde som crewchief ved 332 skvadron Rygge og 339 skvadron Gardermoen. Han var politisk aktiv og gjennom to perioder var han medlem av Verdal kommunesty­re og formannska­p, den siste perioden som varaordfør­er (Ap).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway