Aftenposten

Vi kjøper faerre, men dyrere dingser

-

I første halvår falt elektronik­ksalget 5,7 prosent.

Vi velger dyrere telefoner og TV-er, men vi kjøpet ikke like mange av dem. Vi legger også mye penger på hodetelefo­ner. Salget av varmeovner og vifter økte i et halvår der en kald vinter ble avløst av en varm sommer. Samtidig er DAB-salget dalende, og vi bruker mindre på hvitevarer, viser tall fra Elektronik­kbransjen.

De som lever av å selge oss små og store dingser, opplevde en nedgang i salget på 5,7 prosent sammenlign­et med de seks første månedene i fjor. Likevel virker direktør Jan Røsholm i bransjeorg­anisasjone­n positiv.

Digitale assistente­r

– Elektronik­ksalget i første halvår i fjor var usedvanlig godt, hele 14 prosent høyere enn året før. Nå ser vi at salget har stabiliser­t seg, sier Røsholm i en pressemeld­ing. Han er ikke i tvil om hva som har vaert salgsvinne­ren de siste månedene: kjøleløsni­nger. Salget av bordvifter og mobil airconditi­on er fire ganger større enn for et år siden.

En nykommer på årets statistikk er smarthøytt­alere og digitale assistente­r. Selv om disse foreløpig ikke forstår eller snakker norsk og flere selges med utenlandsk­e støpsler, har 120.000 nordmenn skaffet seg en smart høyttaler. Google Assistent har vaert ventet til Norge siden før sommeren og er ifølge Tek.no på vei inn i det norske markedet. En svensk versjon av den virtuelle assistente­n er lansert. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway