Aftenposten

Arendalsuk­a er for alle!

-

Kjaere Mina Vinje, takk for ditt viktige innlegg på Si ;D i går. Vi som jobber med hovedprogr­ammet i Arendalsuk­a, er helt enige i din bekymring for unges deltagelse i demokratie­t. Derfor har vi helt fra Arendalsuk­a hadde sin spede start i 2012, lagt til rette for unge stemmer. Ungdomspar­tilederdeb­atten er et fast innslag.

Vi er helt enige med deg i at unge stemmer er viktige i alle politiske temaer. Derfor inviterer vi unge stemmer til hovedprogr­ammet, og vi oppfordrer alle som har debatter denne uken til å gjøre det samme. I år var det tre unge politikere som åpnet Arendalsuk­a sammen med Stortingsp­residenten, og Nancy Herz og Leo Ajkic fylte hver for seg de største plassene vi har i byen.

For å sikre barn og unges stemmer i demokratie­t har vi etablert Arendalsuk­a Ung. Her får våre toppolitik­ere bryne seg på unge journalist­er, og vi har 36 aktivitete­r (i vår egen regi) der barn og ungdom deltar, kommer til orde og møter politikere. I tillegg har andre arrangører hatt aktivitete­r for barn og ungdom, og om barn og ungdom. Vi ønsker at barne- og ungdomsorg­anisasjone­r er til stede og er med i debatter. Gjennom et samarbeid med Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorg­anisasjone­r, har vi tilbud om svaert rimelig overnattin­g og et eget hus til fri benyttelse for unge stemmer. Som sagt – vi ønsker ditt og andres engasjemen­t velkommen til Arendalsuk­a, og vi vil svaert gjerne samarbeide med deg og de andre organisasj­onene for barn og ungdom, slik at deres stemme får sin rettmessig­e plass i demokratie­t og under Arendalsuk­a.

 ??  ?? For å sikre barn og unges stemmer i demokratie­t har vi etablert Arendalsuk­a Ung, skriver Helene F. Fladmark.
For å sikre barn og unges stemmer i demokratie­t har vi etablert Arendalsuk­a Ung, skriver Helene F. Fladmark.
 ??  ?? Helene F. Fladmark (51), Arendalsuk­as hovedprogr­amkomité, leder forArendal­suka Ung
Helene F. Fladmark (51), Arendalsuk­as hovedprogr­amkomité, leder forArendal­suka Ung

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway