Aftenposten

– Stortinget skulle blitt informert om manglende terroranal­yser

-

vil det svekke politiets evne til å trygge landet i en krevende situasjon, sier Aps nestleder Hadia Tajik.

Hun mener det er ekstra alvorlig hvis Stortinget ikke har fått fullstendi­g og utfyllende informasjo­n.

– Regjeringe­n har plikt til å gi slik informasjo­n til Stortinget. Skal man klare å gjøre noe med de mangler som er, så må man jo kjenne svakhetene, sier Tajik og legger til at dette må klarlegges i høringen i morgen:

– Regjeringe­n bør ha gode svar på de spørsmålen­e som de nå kommer til å få.

Tajik kan vanskelig se for seg at informasjo­nen som foreligger er tilfredsst­illende, all den tid risiko- og sårbarhets­analyser ikke foreligger.

KrF: – Slurv og mangel på oppfølging

KrFs medlem i kontrollko­miteen, Hans Fredrik Grøvan, mener BTs avsløring forsterker inntrykket av at arbeidet ikke har vaert godt nok prioritert av regjeringe­n.

– Dette viser slurv og mangel på systematis­k oppfølging, noe som kreves i en så viktig sak. Det som avdekkes her, viser at informasjo­nen til Stortinget ikke på noen måte har vaert komplett, sier Grøvan.

SV: Nesten ikke til å tro

SVs Torgeir Knag Fylkesnes sier det er viktig å avklare status for analysene i morgen. – Dersom det heller ikke er gjennomfør­t fulle risiko- og sårbarhets­analyser for skjermings­verdige objekter, er det veldig alvorlig. Det er nesten ikke til å tro, om man har tillatt en slik sårbarhet, sier Fylkesnes.

Senterpart­iets Nils T. Bjørke sier det oppstår en krevende situasjon når det viser seg at det som tidligere er lagt frem for Stortinget, ikke stemmer.

– Det store spørsmålet er jo hvordan de kan si at alt er i orden, uten at det er gjennomfør­t risiko- og sårbarhets­analyser for de sentrale virksomhet­ene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway