Aftenposten

– Gøy at jeg har tålt det

- METTE BUGGE mette.bugge@aftenposte­n.no

Til tider har trener Cathrine Erichsen følt seg motarbeide­t. Hun har valgt å svare med gode resultater.

Når Norsk Derby skal avgjøres i dag, har Cathrine Erichsen én av favoritten­e. Duca Di Como skal ris av jockey Rafael de Oliveira.

Nylig vant hun dansk Derby med Master Bloom. Treneren har fire Derby-triumfer, tre fra Danmark, den siste fra Øvrevoll. Det var med hesten Ligths out. I fjor ble det 2. plass etter målfoto med Silver Falcon, noe som opplevdes som surt.

48-åringen, som i mange år var en av få kvinner i det mannsdomin­erte miljøet, er glad for at hun «sto i det» og ikke lot seg pille på nesen.

– Det jeg opplever, er at ikke alle er like flinke til å gratulere hverandre. Men de fleste forstår heldigvis at trenerne som tilhører denne sporten, må støtte hverandre. Vi har jo et felles mål om at den jobben vi har valgt skal vaere til glede for både oss og publikum, sier hun.

Skulle blitt økonom

Den da 25 år gamle kvinnen hadde ingen planer om å ende opp i et slikt yrke. Hun gikk på Bedriftsøk­onomisk institutt (BI) og hadde andre planer i livet.

Siden den gangen har Erichsens hester ridd inn drøye 37 millioner kroner. Hun er den kvinnelige treneren på Øvrevoll og i Skandinavi­a som har lykkes best, og er veldig glad for at det nå blir flere som satser på samme måte. I dag er det fem-seks kvinner på Norges eneste galoppbane og omtrent ti menn som trener hester på dette nivået.

Resultaten­e betyr alt

Hesten som i dag stiller til start, har vunnet tre av tre løp hittil. Noen eksperter lurer på om 2400 meter kan bli litt langt.

– Han vil vinne. Det er en sterk hest, og han har et godt løpshode, mener treneren.

Hovedeier er fondsog aksjemegle­r Jan Petter Sissener. Han er også er styreleder i Norsk Rikstoto.

– Du måtte kjempe for å få tillit i starten og klore deg fast i denne bransjen. Hvordan har det vaert?

– Det har vaert tøft og utfordrend­e, men spennende og gøy at jeg har tålt det, sier Erichsen. Hun vil ikke utdype noe mer når vi spør om på hvilken måte hun ble motarbeide­t.

Hun sier imidlertid at jobben byr på konstant prestasjon­spress, fordi hun og andre trenere er så avhengig av at de får frem vinnere. Hvis det skjer noen nedturer, merkes det.

Hun mener at galoppspor­ten er inne i en positiv trend med nye mennesker i styre og stell, energiske folk som prøver å løfte sporten. Det er dessuten flere tilskuere på løpsdagene, som starter i april og varer til ut november. Først da kan hun ta seg en etterlengt­et ferie.

 ?? FOTO: EIRIK STENHAUG, EQUUS MEDIA ?? Ubeseirede Duca Di Como inntar i dag startbokse­n i Norsk Derby der en premier på 712.000 kroner venter vinneren. Trener Cathrine Erichsen er spent.
FOTO: EIRIK STENHAUG, EQUUS MEDIA Ubeseirede Duca Di Como inntar i dag startbokse­n i Norsk Derby der en premier på 712.000 kroner venter vinneren. Trener Cathrine Erichsen er spent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway