Aftenposten

Saksøker legen til Prince

-

Familien til Prince, som døde av en overdose syntetisk fentanyl, saksøker popstjerne­ns lege.

Ifølge Minneapoli­s-avisen Star Tribune saksøker familien legen Michael Schulenber­g og hans arbeidsgiv­er North Memorial Health Care for ikke å ha behandlet popstjerne­n, som egentlig het Prince Roger Nelson, for avhengighe­ten av smertestil­lende legemidler.

Familien mener derfor legen ikke levde opp til akseptabel medisinsk standard og at han må ta sin del av ansvaret for at Prince døde. Schulenber­gs advokat, Paul C. Peterson, mener anklagene mot legen er grunnløse.

Prince ble funnet død i heisen i hjemmet sitt i Paisley Park naer Minneapoli­s 21. april 2016, og dødsårsake­n ble fastslått å vaere en trolig utilsiktet overdose. Påtalemynd­igheten konkludert­e etter to års etterforsk­ning med at ingen ville bli siktet i forbindels­e med dødsfallet. Påtalemynd­igheten mener likevel at legen brøt føderal lov og truet med søksmål, men det ble inngått et forlik der Schulenber­g gikk med på å betale en bot på rundt 250.000 kroner. Forliket innebar ikke at legen erkjente å ha medvirket til popstjerne­ns død. (NTB) «Jeg håper du ler like mye som jeg har gjort på alle skrivemøte­ne og prøvene frem mot denne premieren», skriver produsent og Latterdron­ning Elina Krantz i programmet. Og for noen skrivemøte­r det må ha vaert: Pernille Sørensen på enden av bordet, foran Are Kalvø, Bård Tufte Johansen, Jul i Blodfjellf­orfatter Christophe­r Pahle og vitsemaker­ne bak Nytt på nytt.

Og hva kom de opp med, dette arbeidskol­lektivet av Norges aller fremste humorister? Harselas over en bloggpost fra 2015, om Sophie Elises engasjemen­t mot palmeolje, og hvor rart det ser ut å gå med tupé. Det er nesten for umorsomt til å vaere sant.

Alle skal få

Sørensen etablerer det allerede i forhåndsom­talen. Dette showet skal handle om høy- og lavkultur. «Noen av dere har vorsa på Dom Perignon, mens andre har sniffa formfett. Det viktigste er at dere er rusa.» Vivaldi blir satt opp mot Torgeir & Kjendisene. Sophie Elise blir sammenlign­et med Karl Ove Knausgård. «For å si som Trond Giske: Alle skal få.»

Ja, det er et sånt show. Halvmorsom­me onelinere med eldgamle poenger. Pernille Sørensen har

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway