Aftenposten

«Det er uklart hvorvidt ressurser virkelig er blitt tilført»

-

virkelig er blitt tilført de saerskilt utsatte områdene. Opplevelse­n i den ytre virksomhet­en er at så ikke er tilfellet. Situasjone­n i de utsatte områdene er saerlig vanskelig og med hensyn til ambisjonen om å snu utviklinge­n i disse områdene er det svaert alvorlig om ingen ekstra ressurser tilføres», heter det i rapporten.

Interngran­skningen har skjedd gjennom intervjuer med sjefer og medarbeide­re i politiet og ved å se på handlingsp­laner og rapporter.

Men internrevi­sjonen har altså ikke klart å finne tall som sier klart om det har kommet flere politifolk til de utsatte områdene. Revisorene etterlyser en klarere styring og kontroll med politiarbe­idet i de utpekte områdene.

– Trenger flere politifolk

Politimest­er Håkan Wall i Nationelle Operative Avdelninge­n i politimynd­igheten, tidligere kalt Rikskrim, bekrefter at Sverige mangler politifolk.

– Når vi ser behovet i de saerskilt utsatte områdene, har vi ikke de ressursene som kreves, sier Wall til Aftenposte­n.

Både den sosialdemo­kratiske regjeringe­n og Moderatern­a (Høyres svenske søsterpart­i) har lovet 10.000 nye politifolk innen noen få år. Og Socialdemo­kraternas statsminis­ter Stefan Löfven har sagt at de saerskilte områdene skal bort.

Problemet er at det er for få folk i det lokale politiet. Sverige skal snart åpne sin femte politihøys­kole.

Wall sier at det er blitt tilført flere ressurser til disse områdene, selv om rapporten etterlyser et klart svar på dette.

– Vi har de politifolk­ene vi har. Men vi ser frem til å bli flere. Det kan jeg garantere at vi blir, men det tar tid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway