Aftenposten

Dette er saken

-

Per-Kristian Foss, leder av Riksrevisj­onen. Riksrevisj­onen har i to rapporter fra henholdsvi­s oktober 2016 og juni 2018 konkludert med svaert alvorlige mangler i Regjeringe­ns arbeid med å sikre kritisk infrastruk­tur og viktige bygninger mot terror og angrep, såkalt objektsikr­ing.

Riksrevisj­onen karakteris­erer saken som «svaert alvorlig», som er den sterkeste kritikken kontrollor­ganet bruker, og som betyr at liv og helse står i fare.

Stortinget­s kontroll- og konstitusj­onskomité holdt i løpet av vinteren og våren 2017 én åpen og én lukket høring i saken.

I en hemmelig innstillin­g etter høringene innstilte Ap, Sp, KrF, SV og MDG på at Regjeringe­n hadde opptrådt «sterkt kritikkver­dig», den sterkeste form for kritikk Stortinget kan rette uten å fremme mistillit. Det ble imidlertid ikke flertall for dette, da Venstre valgte den mindre alvorlige formulerin­gen «svaert alvorlig og kritikkver­dig».

Under den åpne høringen uttalte davaerende justisog beredskaps­minister PerWilly Amundsen (Frp) at rapporten tegnet et øyeblikksb­ilde og at situasjone­n i dag var langt bedre enn rapporten tilsa.

En ny rapport fra Riksrevisj­onen i juni 2018, som viste situasjone­n til og med utgangen av 2017, konkludert­e imidlertid med fortsatt store mangler i sikringsar­beidet, selv om oppfølging­en var noe bedret.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway