Aftenposten

Ap-topp ber Støre redde regionrefo­rmen

-

Støre for at han ikke tar avstand fra Finnmarks boikott av prosessen. Ap-topper i Viken-fylkene vil stanse sammenslåi­ngsprosess­en – så lenge situasjone­n rundt Finnmark er uavklart.

Nå tar Sandvik bladet fra munnen.

– Min beskjed til Jonas har vaert at Ap må vaere med og ta ansvar for å reparere reformen, ikke stanse den, sier Sandvik.

Han viser til at det er betydelig flertall på Stortinget for et regionalt styringsni­vå. Bare Høyre og Frp vil ha kun to styringsni­våer.

– Regjeringe­n gjort dårlig håndverk med denne regionrefo­rmen. Hadde vi blitt enige om oppgaver først, så hadde vi hatt flere frivillige sammenslåi­nger nå. Men Høyre og Frp er i mindretall på Stortinget. Det vil vaere en seier for deres politikk om dette ender i kaos, og ikke for Arbeiderpa­rtiet, sier Sandvik.

– Nå er vi der vi er. Vi har en regionrefo­rm som berører 45.000 ansatte. Og mens Trøndelag og andre fylker nå venter på nye oppgaver, så vokser antall direktorat­er, etater og byråkrater i Norge.

Han sier at en viktig begrunnels­e for regionrefo­rmen nettopp er å stanse en slik utvikling.

– Ap bør vise lederskap når Regjeringe­n svikter. Faller regionrefo­rmen så faller ikke Regjeringe­n, men troverdigh­eten til samtlige partier på Stortinget, deriblant oss, sier Sandvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway