Aftenposten

Ledertalen­tet Dale får posisjoner­t seg

-

kommer fra utsiden av partiet. Han er Frps svar på Bård Vegar Solhjell, den mest populaere lederen Frp kan ha, sett fra utsiden. Gjennom jobben som samferdsel­sstatsråd får Dale en mulighet til å markere Frp – og seg selv – på en av partiets viktigste saker. Med mindre bompengeop­prøret på Nord Jaeren tar overhånd, da.

Dale blir nevnt i lederdrodl­ingen i Frp. Det blir også Sylvi Listhaug. Etter Ketil Solvik-Olsens blogginnle­gg i Nettavisen torsdag, kommer også han til å bli nevnt hyppigere. Der utelukker han ikke retur til toppolitik­ken, noe mange avskrev etter at han sa fra seg stortingsp­lass i 2013.

Sylvi Listhaug sklir etter alle solemerker rett inn i nestlederv­ervet etter Per Sandberg og får en sterk plattform for markeringe­r. Der kan hun sitte i par med Ketil Solvik-Olsen, hvis partiet orker å ha en nestleder pr. e-post det neste året. Han skal til USA, men han kan vaere nyttig for dem som ikke vil at Listhaug skal ende opp som den eneste mulige etterfølge­ren til Siv Jensen. Skulle han si fra seg vervet, er det ingen automatikk i at Dale kommer inn der. Han og Listhaug er fra samme fylke.

Lederdisku­sjonen i Frp kan avgjøre et viktig retningsva­lg for partiet. Dale og Solvik-Olsen regnes som samarbeids­orienterte, de er blant dem som ønsker at Frp skal vaere et regjerings­parti med alt det fører med seg. For dem som drømmer om å maksimere oppslutnin­g, og som savner et tydeligere Frp i blant annet innvandrin­gsspørsmål, er Listhaug favoritten. Hun er tilsvarend­e upopulaer i partiene Frp nå samarbeide­r med.

Alle de tre er populaere i partiet på hver sin måte. Alle må vente til Siv Jensen blir lei. Ingen vet hvem som vil kjempe om plassen når det kommer til stykket. Men det kan bli en røff runde.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway