Aftenposten

Tidligere Clinton-forsvarer kan bli Trumps nye sjefadvoka­t

-

krav om tilgang til presidente­n og å sette vilkår for et eventuelt intervju.

Flood har også påbegynt arbeidet med å forberede en kamp i Kongressen. Hvis demokraten­e vinner flertallet i Representa­ntenes hus i november, kan de – om de vil – anlegge riksrettss­ak mot Trump.

Ifølge The Washington Post torsdag har Trump-støttespil­lere vaert bekymret for at presidente­n ikke er forberedt på en slik politisk storm. Grepet med å bytte ut toppadvoka­ten med en ekspert på presidente­ns makt og immunitet mot straffefor­følgelse, kan vaere et botemiddel for dette.

Rudy Giuliani, juridisk rådgiver for Trump og tidligere New Yorkordfør­er, sier Flood ville vaere et «utmerket valg» og at Trump og Flood «umiddelbar­t fant tonen». Giuliani, som opptrer i pressen for Trump, understrek­er at han ikke er kjent med drøftelsen­e om hvem som skal etterfølge McGahn.

Pressetals­kvinne i Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders, sa onsdag at det ikke er noen fastlåst plan ennå for å erstatte McGahn. Men hun talte rosende om Flood.

– Folk liker ham. Han er superhøyt respektert her i bygningen, sa hun.

I Twitter-meldingen onsdag sa Trump at han setter pris på McGahns innsats. Ifølge flere medier skal likevel stemningen mellom de to ofte ha vaert anspent. «McGahns kontor er bare en etasje over Det ovale kontor, men det kunne like gjerne vaert flere kilometer unna», skriver Politico.

Ifølge The Wall Street Journals kilder kom kunngjørin­gen fra Trump som en overraskel­se på McGahn, selv om de to i vår hadde drøftet en avgang.

Nettstedet har snakket med to kilder som sier at Trump og sjefadvoka­ten den siste tiden mange ganger har gått flere dager uten å snakke med hverandre.

Folk som kjenner begge sier den gjensidige frustrasjo­nen ofte vises som taushet dem imellom heller enn konfrontas­jon. Det skal imidlertid også iblant ha forekommet munnhugger­i. Dette skal stamme fra Trumps oppfatning av at McGahn ikke har gjort nok for å bremse Russland-etterforsk­ningen.

Sjefadvoka­ten skal den siste tiden ha distansert seg mer og mer fra rabalderet rundt Russland-granskning­en. I sommer ble det kjent at han hadde latt seg intervjue i 30 timer av Muellers etterforsk­ere om saken. Han skal ikke ha kommet med opplysning­er som kunne skade presidente­n, og Trump sa i ettertid at han hadde godkjent intervjuen­e.

Ted Lieu, demokratis­k kongressme­dlem og skarp Trump-kritiker, tror imidlertid ikke det er tilfeldig at McGahns avgang kommer etter at Mueller-intervjuen­e ble kjent.

I januar meldte The New York Times at McGahn hadde truet med å si opp. Årsaken skulle vaere en ordre fra Trump om å sparke spesialgra­nskeren. Trump har benektet at historien er sann. Omkring 150 mennesker stormet en politistas­jon i Mexico og hentet ut to menn mistenkt for forsøk på å kidnappe barn. Mennene ble brent levende.

Lokalt politi i delstaten Puebla pågrep mennene på 53 og 21 år i landsbyen Acatlán i nabodelsta­ten Hidalgo. Videre ble de brakt til en politistas­jon, der de ble holdt i politiets varetekt.

Den sinte folkemengd­en stormet derfor politistas­jonen og hentet ut mennene, som ble satt fyr på sammen med deres kjøretøy.

Drap begått av større folkemengd­er er blitt stadig vanligere i det sentrale Mexico. (NTB) En mann i 50-årene mistet livet i en boligbrann i Malm i Verran kommune i Trøndelag sent onsdag kveld.

– Mannen ble hentet ut av røykdykker­e og gitt livreddend­e førstehjel­p, men livet sto ikke til å redde, sier operasjons­leder Trond Hangaas til Trønder-Avisa.

Det var den andre personen, en ung kvinne, som også bodde i eneboligen, som meldte fra om brannen. Hun klarte å komme seg ut fra andre etasje på egen hånd. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway