Aftenposten

Tar et kraftig oppgjør med måten han fikk sparken på

-

Det er jo det vi lever og ånder for.

– Jeg føler ikke det. Jeg har hele tiden sagt at en jobb i RBK ikke er noe man har for evig. Det visste jeg da jeg tok den, også. Jeg ble jo tilbudt den for seks måneder første gangen, svarer Ingebrigts­en og legger til:

– Jeg har aldri følt meg bitter, men var veldig skuffet over at jeg fikk sparken. Definitivt, det var jeg. Men det er jo en rett Rosenborg har. Den største skuffelsen er egentlig måten Rosenborg har håndtert dette på. Måten de har oppført seg på. Rosenborg skal jo vaere klubben som har alt på stell.

Slik sett har det vaert en forferdeli­g skuffende prosess.

Da mener RBK-treneren først og fremst måten hans assistent Erik Hoftun ble avskjedige­t på, noe han har uttalt også tidligere. Men Ingebrigts­en snakker om sin oppfatning av prosessen rundt sparkingen av seg selv også i sin kritikk. Mot klubben generelt. Men mot styreleder Ivar Koteng spesielt.

– Det handler om hvordan vi får sparken. Saerlig Erik, som blir sparket mens flere andre sitter på det samme kontoret. Det synes jeg er helt utrolig av RBK. Jeg synes også at det som har skjedd i ettertid, spesielt med Ivar Koteng, med små drypp av skittkasti­ng ... Jeg tok over RBK i 2014, da klubben ikke hadde vunnet noe på fem år. Vi dro på bortekampe­r med 16–17 spillere for å spare penger, hadde brukt opp en kassakredi­tt på 30 millioner og fikk ikke refinansie­rt med sparebanke­n. Fire år senere har vi vunnet stort sett alt som er. Vi har tatt RBK tilbake til røttene og har spilt fantastisk fotball. I ettertid har RBK og Ivar vaert ute og slengt ting om oss. Det synes jeg er smålig.

– At han står frem og kaller meg løgner på forsiden av en avis, noe jeg definitivt ikke er. Jeg fortalte fakta i de spørsmålen­e jeg fikk fra VG … Og at de snakker om en prosess som har vaert god. Når jeg hadde et møte med Ivar, var det aldri noe du var forberedt på. Det kom aldri noe skriftlig. Jeg kunne få en tekstmeldi­ng kvelden før om at vi skulle møtes på hans kontor klokken åtte morgenen etter. Så varte møtet i noen minutter, hvor han fortalte hva som var dårlig. Ivar sier det har handlet om en utviklings­prosess. Om dette kalles utvikling, må jeg si at jeg har misforståt­t det begrepet.

– Om de også kaller det en prosess at styremedle­mmer i RBK sender tekstmeldi­nger under og etter kamper om hvor dårlig prestasjon­en har vaert, også etter kamper som vi har vunnet … Er det en utviklings­prosess? Jeg har vaert i klubber tidligere og også hatt sivile jobber … Alle i RBK-styret er ledere i sine bedrifter. Om det er en utviklings­prosess, så har jeg misforståt­t.

– Ivar prater. Ivar er direkte, han er enkel å forstå, og jeg har aldri hatt et problem med det. Han sier det han mener. Men det er ikke rom for diskusjone­r, det er det ikke. Og det kan ikke vaere Ivar Koteng som er øverste sportslige ansvarlige i Rosenborg.

– Man kan alltid gjøre ting bedre. Det som irriterer meg mest, er at jeg føler ting slakket litt utover våren. De grepene vi gjorde etter ferien (tidlig i juni), burde ha vaert gjort tidligere.

– At jeg ble mer fremtreden­de på trening. At vi stilte større krav. At vi jobbet langt mer med struktur og gjorde råere valg om hva vi ville bli bedre på. Vi var kanskje litt vide i starten. Vi gjorde ikke alt riktig, sier Ingebrigts­en.

Vi har fremlagt Ingebrigts­ens påstander for Ivar Koteng. Både den generelle kritikken rundt prosessen og det Ingebrigts­en sier om Kotengs lederstil:

– Jeg er arbeidsgiv­er og kan ikke kommentere dette, svarer Koteng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway