Aftenposten

Jeg har brukt størrelser fra 32 til 44 og kjent på mye skuffelse i prøveromme­ne

-

Debatten har gått hos Si ;D etter at en jente på 15 år skrev et reflektert, modig og godt innlegg om at størrelsen­e på klaerne hos blant annet Bik Bok har vaert helt urealistis­ke små. Selv er jeg født og oppvokst i Oslo, og jeg har frekventer­t de fleste butikker langs Karl Johan, på Byporten, Oslo City og Steen & Strøm for å nevne noen. Bik Boks størrelser har i utallige år vaert for små, og jeg er glad for at bedriften endelig har snudd. For hva kan de egentlig få ut av disse små størrelsen­e?

Jeg mener at flere butikker burde ta sitt samfunnsan­svar og tilby klaer som normale personer og de som bruker større størrelser, kan bruke. Jeg syns det er flott at f.eks. KappAhl bruker normale damer og jenter i sine reklamer. Og det er helt urimelig at flere butikker omtaler str. 42 som «Plus size-klaer» (dette er helt normale klaer og trenger ikke en egen betegnelse).

Som politiker syns jeg at man skal fronte sunne og normale forbilder og ikke gi en hel generasjon unge kvinner kroppsangs­t før barneskole­n eller ungdomssko­len er ferdig. Selv har jeg variert mellom størrelser fra str. 32–44. Både av normale årsaker, men også på grunn av spiseforst­yrrelse, så jeg har kjent mye på skuffelse i prøveromme­ne. Klaer og størrelser er en sterk identitets­markør for mange generasjon­er kvinner og menn, og jeg håper at butikkjede­ne – som tross alt lever av at vi handler der – kan ta ansvar og ta en full sjekk på alle sine størrelser i butikkene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway