Aftenposten

Harry Bosch nekter å pensjonere seg

[Kjemper mot farmasøyti­ndustrien, mafia og gamle drapssaker]

- – Asbjørn Slettemark

Etter to tiår mellom permer fikk Michael Connellys LA-politimann Harry Bosch omsider sin TV-serie i 2015. I løpet av fire sesonger er den noir-inspirerte fortelling­en om detektiven­s jakt på rettferdig­het i englenes by blitt den beste politiseri­en som ruller over skjermene våre. Og både forfatter Connelly og Bosch selv ser ut til å ha godt av suksessen.

Bosch-bøkene har alltid holdt høyt nivå, men med Two Kinds of Truth – den tyvende i rekken og nylig gitt ut i paperback – leverer Connelly en av sine aller sterkeste fortelling­er.

Harry Bosch er pensjonert fra LAPD og jobber som cold case-etterforsk­er ved politiets lille filial i San Fernando Valley. Når to farmasøyte­r, far og sønn José SR og José Jr, blir iskaldt drept på jobb i familieapo­teket, blir han sendt ut på gaten for å etterforsk­e. Han og partner Lourdes kommer på sporet av russermafi­a, pillegjeng­er, syke pensjonist­er og et nitrist samspill mellom avhengighe­t og milliarder av dollar. Connelly skriver om Big Pharma med den største selvfølgel­ighet, selv om han synes å bli like overrasket som helten sin over hvor lange tentakler legemiddel­bransjen har.

En Bosch-bok hadde ikke vaert det samme uten noen harde beskyldnin­ger mot favorittde­tektiven, og denne gang er det en av hans første drapsetter­forskninge­r som kommer tilbake og biter ham i sidefleske­t. Kan Bosch renvaske seg selv nok en gang, eller vil de gamle sakspapire­ne vise at han allerede i starten gikk for langt i lovens navn? Connelly vever de to historiene sammen, gir Bosch så mye arbeid at han slumrer foran sin nye partner, og får oss trofaste fans til å frykte dagen da Bosch for alvor må pensjonere seg. Da blir det fritt frem for banditter i Los Angeles og omegn.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway