Aftenposten

Seks tøffe saker venter Jon Georg Dale i nytt departemen­t 2

- SVEINUNG BERG BENTZRØD

Jon Georg Dale ble bombardert med spørsmål om bompenger da han overtok statsrådss­tolen til Ketil Solvik-Olsen. Men bompengeop­prøret på Vestlandet er bare én av de tøffe oppgavene som venter Jon Georg Dale.

Det ble kameratsli­ge håndtrykk, klem og overrekkel­se av modellbil da Jon Georg Dale (Frp) kom for å overta Samferdsel­sdeparteme­ntet fra Ketil Solvik-Olsen.

Så er de også partifelle­r som omgås privat, som på sykkelture­r.

Etter sedvanlige, gjensidige hyllester ble den nye samferdsel­sministere­n bombardert av mediene med spørsmål om bompenger. Kunne han love at han ville klare å kutte dem?

– Jeg er født som motstander av bompenger. Men når lokaldemok­ratiet sier ja, er det noe vi må følge opp, sa han.

Me nå venter en hverdag med ganske formidable utfordring­er på den nye samferdsel­sministere­n.

Aftenposte­n trekker frem seks ekstra tøffe saker, som Dale i går ettermidda­g ikke ønsket å kommentere ut over dette:

– Det er ingen tvil om at samferdsel­ssektoren også i årene fremover vil trenge tøffe prioriteri­nger. En greier ikke å gjøre alt på en gang, sier Dale til Aftenposte­n. De seks vanskelige sakene:

Regjeringe­ns veiselskap Nye Veier har dokumenter­t at de jobber effektivt og med lavere kostnader. Skal de overta enda flere veiprosjek­ter fra Statens vegvesen, som også effektivis­erer veibygging kraftig? Og hva skjer med veiutbyggi­ng når autonome kjøretøy antas å overta store andeler av transporte­n og «smarte byer» skal løse persontran­sport på andre måter?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway