Aftenposten

Jensen: Naturlig å bruke kriminelle i topphemmel­ig politipros­jekt

- HARALD STOLT-NIELSEN HANS O. TORGERSEN FRODE SAETRAN

Det var under sin frie forklaring Eirik Jensen begynte å fortelle om det hemmelige prosjektet. – Jeg må si litt om det. Vi har et nasjonalt prosjekt, og i det prosjektet er det sånn at alt jeg har fokusert på inneholder bruk av kriminelle. I dette prosjektet også, så er det bruk av kriminelle, sa Jensen i rettssal 250.

Tidligere politimest­er i Oslo, Anstein Gjengedal, fortalte til NRK i fjor at prosjektet er så sensitivt at «det er stor fare for at liv vil gå tapt om bare deler av prosjektet blir kjent».

– Besitter dokumenter

Presse og publikum slapp fredag først inn i salen klokken 12.30. Da hadde Jensen forklart seg bak lukkede dører i flere timer. Under den frie forklaring­en ga Jensen noen opplysning­er om prosjektet for åpen rett.

– Nå tar jeg bladet fra munnen og forteller min historie, og den har aldri kommet frem før, sa Jensen.

Han røpet ingen navn eller miljøer, men fortalte at alle polititopp­ene i Norge er kjent med prosjektet.

– Det har gått i mange år, og det har gitt veldig gode resultater. Jeg besitter ennå dokumenter som bekrefter det jeg sier, at det er et saerdeles vellykket prosjekt, fortalte Jensen.

– Velsignels­en fra høyeste hold

Jensen forklarte videre at prosjektet invol-

 ?? SANCYA, AP/NTB SCANPIX
FOTO: PAUL ?? Tidligere president Bill Clinton, Ariana Grande og Pete Davidson var blant de mange prominente som deltok i Aretha Franklins begravelse i går.
SANCYA, AP/NTB SCANPIX FOTO: PAUL Tidligere president Bill Clinton, Ariana Grande og Pete Davidson var blant de mange prominente som deltok i Aretha Franklins begravelse i går.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway