Aftenposten

Smiljana Milojevic

- På vegne av kolleger ved DPS Nedre Romerike, Ahus Øyvind Haaseth, Goran Maravic, Martine Haugen, Britt-Helen Ihler, Berit Oust, Wenche Brandtzaeg Nikolaisen

Vår gode kollega Smiljana Milojevic døde nylig etter korttids sykeleie. Dødsfallet kom overrasken­de, og det fyller oss med tristhet at vi på DPS Nedre Romerike har mistet henne. I 10 år har hun jobbet ved vår poliklinik­k, og hun har som overlege møtt og behandlet mange pasienter. Smiljana ble født i Urosevac og bodde mye av oppveksten i Sabac i Serbia. Legeutdann­ingen tok hun ved det medisinske fakultetet i Beograd i 1985. Hun jobbet i mange år ved sykehuset i hjembyen, både innen generell medisin, nevropsyki­atri og onkologi.

I perioden 1991 til 1995 tok hun spesialise­ring i nevropsyki­atri. I Norge jobbet hun henholdsvi­s på Stord og i Kristiansa­nd før hun begynte på DPS Nedre Romerike i 2008. Hun fullførte sin spesialise­ring i psykiatri samme år og tok etter hvert videreutda­nning i psykoanaly­tisk psykoterap­i ved Institutte­t for psykoterap­i i Oslo. Smiljana var en faglig dyktig psykiater med stor autoritet i miljøet. Hun var systematis­k og reflektert og utviste et godt faglig skjønn.

Mange pasienter og kolleger opplevde henne som en god psykoterap­eut med et helhetlig blikk rundt pasientens liv og helse. Hun påtok seg periodevis lederansva­r og deltok i prioriteri­ngsarbeide­t med henvisning­er og veiledning overfor kommunale samarbeids­partnere. Mange leger i spesialise­ring mottok veiledning og fikk oppleve hennes ivaretagel­se og utviklings­orienterte holdning til laering i vårt fagfelt.

På jobben var hun naervaeren­de, høflig og snill og uttrykte en inkluderen­de holdning som gikk på tvers av faggrupper og rolle i organisasj­onen. Hun tok seg tid på tekjøkkene­t til rydding og kaffekokin­g og en prat. Det er med tristhet at vi tar farvel med Smiljana så altfor tidlig. Vi vil baere savnet lenge.

Vår medfølelse går til ektemann og naermeste familie.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway