Aftenposten

Sigrun Storsaeter

- På vegne av tidligere kolleger i Utlendings­direktorat­et Dag Baervahr

Sigrun Storsaeter døde 12. august, 66 år gammel. Hun begynte i UDI i etablering­såret 1988. I de mange årene i UDI var hun en respektert leder og medarbeide­r. Etter at hun gikk av med AFP sommeren 2015, beholdt hun kontakten med tidligere kolleger og de mange gode vennene hun hadde fått i UDI. Sigrun var opptatt av UDIs samfunnsop­pdrag. Hun var godt oppdatert om de konflikten­e som førte mennesker på flukt.

Hun evnet å skjaere gjennom i vanskelige saker og så betydninge­n av en effektiv utlendings­forvaltnin­g. Som leder ga hun sine medarbeide­re tillit og trygghet, noe som ga rom for utvikling. Sigrun hadde god nese for talenter. Hun var en allrounder som fikk og tok ansvar for nesten hva som helst. Sigrun var nysgjerrig, kunnskapsr­ik og hadde en imponerend­e hukommelse om alle saker hun hadde vaert involvert i.

Sigrun var klok og omsorgsful­l, egenskaper som hennes kolleger satte stor pris på. Sigrun kunne også vaere en god støtte når verden gikk en imot. Hun hadde tid til de viktige tingene, og hun var en det var trygt å betro seg til. Sigrun hadde også ironisk sans for humor og et slentrende skråblikk på mangt og mye.

Sigrun elsket å reise og fikk mer tid til dette etter at hun sluttet i UDI. Hun var glad i sommeren og fulgte og fotografer­te blomstring­en i Botanisk hage. Hålkeføre og vinterkuld­e var ikke noe for henne, og etter at hun sluttet i UDI fikk hun muligheten til periodevis å unnslippe ved å reise til varmere strøk. Få har reist så mye som henne og til så mange og ulike eksotiske steder. De siste årene laerte hun seg spansk. Hun var også levende opptatt av litteratur, mat, musikk og film.

Etter samtalene med Sigrun er mange av oss blitt kjent med forfattere vi ikke ante eksisterte og fått inngående kunnskap om reisemål og restaurant­er som vi snart skal besøke.

Våre tanker går til Sigruns familie og naere venner.

Sigrun vil bli dypt savnet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway