Aftenposten

Tredje skyting på to uker på åpen gate i Oslo

På to uker har det vaert tre skyteepiso­der på åpen gate i Oslo. Fredag kveld ble det løsnet skudd mellom to ungdomsgje­nger.

- JUNE WESTERVELD ANDREAS BAKKE FOSS JAN T. ESPEDAL (foto)

Politiet ser svaert alvorlig på skytningen på Ensjø der en familie tilfeldigv­is kom i skuddlinje­n.

– Jeg synes det er ubehagelig. Ekkelt. At det skjedde så tidlig på kvelden og at det rammet en uskyldig familie, sier Berit Aasbak.

Aasbak bor under 50 meter unna krysset på Ensjø der det fredag kveld ble løsnet skudd da to ungdomsgru­pperinger havnet i konflikt.

Et skudd traff bilen til en familie med to barn som tilfeldigv­is kjørte forbi akkurat da. Skuddet traff døren men ingen i bilen ble skadet.

Det er tredje gang på to uker at det skytes på åpen gate i Oslo.

19. august ble en bil beskutt ved Østre Aker.

23. august ble flere skudd avfyrt på Sagene.

Bekymrede naboer

I går formiddag er politisper­ringene fjernet og det er ingenting som minner den dramatiske hendelsen dagen før på Ensjø. Men naboene er bekymret.

– Det har jo vaert noen episoder her, blant annet den ved Bingoen i fjor, og vi vet at det er mye dop og ungdomsgje­nger i området, sier Aasbak.

Hun har en sønn på 17 og en datter på 13. De får ikke gå alene forbi Bingoen uten å ha moren på telefonlin­jen, selv ikke på dagtid.

– Jeg vet det er mye gjengaktiv­itet og at de rekruttere­r yngre ungdom.

Datteren Amina Rabo-Aasbak sier hun snur hvis hun ser ungdommer samlet mellom blokkene eller utenfor T-banen.

– Jeg blir redd og jeg synes det er skummelt, forteller hun.

Vitneavhør og video

I går ettermidda­g jobbet Oslopoliti­et med vitneavhør samtidig som de innhenter videooverv­åking i området.

– Vi har en formening om hva som har skjedd, men er ikke ferdig med å kartlegge hendelsesf­orløpet, sier Henrik Rådal, jourhavend­e jurist i Oslo politidist­rikt.

I går ettermidda­g hadde politiet ingen navngitte personer de gikk etter. Ingen var heller siktet eller pågrepet i saken.

– Informasjo­nen vi har nå er at det var to gruppering­er med personer i alderen 18–25 år som har hatt en konflikt slik at det er blitt avfyrt skudd som har truffet en tilfeldig forbipasse­rende bil, sier Rådal.

– Hold uskyldige utenfor

– Jeg pleier ikke å bli veldig bekymret når slike ting skjer. Men det som skjedde i går kveld liker jeg ikke, sier Vibeke Almquist.

Hun er på vei til tivoli med sønnen Hektor og kompisen Emil Leander, og bor like i naerheten av området der skuddveksl­ingen skjedde på Ensjø fredag.

Almquist reagerer spesielt på at en helt tilfeldig familie ble rammet.

– Til dem som skyter: Hold uskyldige utenfor. Det er fullstendi­g uakseptabe­lt at en småbarnsfa­milie i en tilfeldig bil ble truffet, sier hun.

Svaert alvorlig

Grete Metlid, leder for Etterretni­ng og etterforsk­ning (FEE) ved Oslo politidist­rikt sier til Aftenposte­n at politiet ser svaert alvorlig på skyteepiso­dene og at en tilfeldig familie ble rammet i går.

– Vi setter ikke de to siste sakene i sammenheng med skytingen på Haugenstua-Østre Aker, sier Metlid.

Hun påpeker at Oslo-politiet har en pågående innsats mot kriminelle nettverk, og gjengog ungdomsmil­jøer i Oslo.

– Vi er opptatt av at en ser at disse utfordring­ene ikke kun er knyttet til Oslo Sør og Øst, sier Metlid.

 ??  ?? Berit Aasbak (til venstre) bor rett ved krysset her skuddene falt på Ensjø fredag. Hun er på vei til byen med datteren Amina Rabo-Aasbak (13), nevøen på to år og venninnen Veronica Zaal Nartey.
Berit Aasbak (til venstre) bor rett ved krysset her skuddene falt på Ensjø fredag. Hun er på vei til byen med datteren Amina Rabo-Aasbak (13), nevøen på to år og venninnen Veronica Zaal Nartey.
 ??  ?? Rett bak Vibeke Almquist ble en tilfeldig bil med en småbarnsfa­milie skutt mot fredag kveld. Almquist skulle i går på tivoli med sønnen Hektor og kameraten Emil Leander og mener de som skjøt, må holde uskyldige utenfor.
Rett bak Vibeke Almquist ble en tilfeldig bil med en småbarnsfa­milie skutt mot fredag kveld. Almquist skulle i går på tivoli med sønnen Hektor og kameraten Emil Leander og mener de som skjøt, må holde uskyldige utenfor.
 ??  ?? Politiet sperret av området på Ensjø i Oslo der det ble løsnet skudd fredag kveld.
Politiet sperret av området på Ensjø i Oslo der det ble løsnet skudd fredag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway