Aftenposten

London-ordfører Sadiq Khan i gul bikini

-

I protest mot Londons ordfører Sadiq Khan har hans motstander­e heist en kjempeball­ong som skal forestille Khan i bikini.

Ballongen av Khan, som tilhører Labour og er Londons første muslimske ordfører, ble heist opp over plassen foran Parlamente­t i går.

Khan reagerer på stuntet ved å si at han ikke kler gult:

– Hvis folk ønsker å bruke lørdagen på å se meg i en gul bikini, så må de gjerne det. Men jeg synes ikke gult er fargen min.

Både Khan og politiet i London har gitt tillatelse til aksjonen.

Krever avgang

Bak ballongen står Yanny Bruere, en mann som sier han forsvarer for ytringsfri­heten og ønsker å gjøre London tryggere. Han krever at Khan må gå av som følge av flere terrorangr­ep og økende voldskrimi­nalitet i den britiske hovedstade­n.

Ifølge britiske medier har Bruere tidligere sendt ut en rekke antisemitt­iske Twitter-meldinger. Selv avviser han forbindels­er til ytre høyre-gruppering­er, melder BBC.

Selvfinans­iert

Bruere har finansiert ballongen ved å samle inn over 630.000 kroner til kampanjen «Gjør London trygg igjen» via sosiale medier.

Pengene som blir til overs, vil Bruere bruke til å arrangere en ballongtur­né i Storbritan­nia.

Ballongen ble sluppet opp nøyaktig én måned etter at en kjempeball­ong som fremstilte USAs president Donald Trump som en baby, svevet over Londons gater i forbindels­e med demonstras­joner mot Trumps besøk i Storbritan­nia. Bruere har også sagt at ballongen av Khan er en hevn for ballongen av Trump.

– Jeg mener at det bør vises en viss respekt for den frie verdens leder og den største alliansepa­rtneren som Storbritan­nia har, har Bruere uttalt. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway