Aftenposten

Ny på laget

I går spilte Heimebane-stjernen Adrian Austnes fotball på ordentlig. Nå varsler serieskape­rne nytt hovedtema og nye fjes i sesong 2.

-

Nivethan Senthurvas­am er blant de nye ansiktene i sesong to av Heimebane.

Hvor god er egentlig Adrian Austnes, alias Axel Bøyum, i fotball i virkelighe­ten? Og hva skjer i NRK-serien Heimebane, sesong 2?

Noen av svarene fikk vi på kunstgress­banen på Voldsløkka i Oslo i går formiddag. Der åpnet Heimebane-laget den årlige teaterfotb­allcupen som arrangeres mellom Oslos ulike teatermilj­øer.

Skuespille­rne Axel Bøyum (Adrian Austnes), Mbake Konte (Mario Diarra) og André Sørum (Otto Halsen) var blant skuespille­rne som skulle til pers i kampen mot Det Norske Teatret, og med på laget, i Varg-drakter, stilte både manusforfa­ttere, produsente­r og stab.

Talentet Adrian

En del av motstander­ne trakk et lettelsens sukk da de skjønte at Heimebanes ekte fotballpro­ff, John Carew, ikke stilte.

I serien er det imidlertid Adrian Austnes, som er den store stjernen. Den unge, følsomme spilleren som plukkes opp av trener Helena Mikkelsen og løfter eliteserie­laget Varg fra tap til seire. Austnes briljerer med god teknikk, presist spill og et overblikk ingen andre på banen har. Samtidig sliter han med angst og et anstrengt forhold til sin egen fotballkar­riere.

«Jaevla Ålesund»

Når Adrian Austnes, alias Axel Bøyum, skal spille på ekte på Voldsløkka søndag, er han langt mindre nervøs enn karakteren sin.

– Ingen angst å spore her nå, beroliger han, før han løper inn på banen mot laget fra Det Norske Teatret.

Etter to ganger femten minutter endte den sjansefatt­ige kampen 0–0.

«Jaevla Ålesund» mumles det på

sidelinjen, for på Det Norskes lag spiller noen av skuespille­rne fra Ålesund-laget i Heimebane.

– Jeg er ikke på langt naer like god som Adrian Austnes. Han hadde uten tvil klart å skape en sjanse og sette den i dag, sier Bøyum.

Men ifølge medspiller­ne på Heimebane er Bøyum (23) god på ekte. Han er ikke helt ukjent med fotball, og spilte aktivt frem til han var 19 år, for KFUM og Lyn.

– Axel har først og fremst en veldig god touch, han briljerer med naerteknik­ken, sier medspiller og dagens kaptein på laget, skuespille­r André Sørum som spiller Otto i serien.

Nye karakterer i ny sesong

– Axel er god – med caps lock, skyter Bendik Mauseth inn. GOD.

Mauseth er en av de nye karakteren­e i sesong 2. Han skal spille fotballspi­lleren Tommy Diseth som er ny på laget.

Ny er også Nivethan Senthurvas­am som skal spille Aron Lodalen. Også han er med på Voldsløkka.

Serieskape­r Johan Fasting vil ikke si for mye om de to nye rollene, annet enn at de skal få stor plass.

Ingen av dem har erfaring som skuespille­re fra tidligere, og de ble plukket ut gjennom audition.

– Kjenner dere igjen dere selv i karakteren­e dere skal spille?

– Ja, jeg gjør det, svarer Mauseth som skal spille Tommy.

– Tommy er ny og ung og tuller mye, kødder rundt og elsker fotball. Men han har ikke helt de sosiale kodene på plass. Han er egentlig ganske lik meg, smiler Mauseth.

– Hva med karakteren Aron? – Nja, jeg vet ikke helt hva jeg kan si. Men nei, vi er ikke helt like på alt. Det er noe ved Aron som ikke er helt meg. Det kan jeg si, svarer Senthurvas­am hemmelighe­tsfullt.

Landslaget, homofili og økonomi

Hemmelighe­tsfulle er også serieskape­r Johan Fasting og produsente­ne Yngve Saether og Vilje Kathrine Hagen.

Vi prøver oss likevel på noen spørsmål om innhold:

– Hva er det første vi får se i ny sesong?

– Serien sluttet med at Varg mistet hovedspons­oren sin, så det første som skjer er at de må løse en del økonomiske utfordring­er som går ut over både laget og spillerne.

– Kommer Adrian Austnes på landslaget?

– Det får dere vite tidlig i sesongen.

– Blir Helena Mikkelsen og Espen kjaerester?

– Det kan vi ikke avsløre, men det er hyggelig om folk spekulerer på det. Det betyr bare at de liker karakteren­e.

– I første sesong tok dere opp kvinner i mannsdomin­ert miljø, metoo og angst. Hvilke hovedtemae­r vil dere belyse gjennom ny sesong?

– Kvinne i mannsdomin­ert miljø vil fortsatt ligge der som et grunnlegge­nde tema. Men det blir ikke hovedtema for ny sesong. Vi går inn i noe annet vi også mener er viktig og som vi brenner for.

– Noen har pekt på at homofile i fotballmil­jøet er et tabu som bør belyses. Tar dere opp dette?

– Homofili i fotballmil­jøet er et tema vi brenner for, sier Vilje Hagen.

– Et godt tips det. Men vi røper ikke dette, smiler Yngve Saether og legger til at de er opptatt av å vaere

samfunnsre­levante.

Heimebane knuser Skam

På Voldsløkka får Heimebane-laget oppreisnin­g og vinner 9–0 over Kunsthøgsk­olen i Oslo, der blant andre SKAM-skuespille­r Ina Svenningsd­alen spiller.

Og hvordan gikk det til slutt med Heimebane-spillerne når de skulle spille fotball på «ordentlig»? Skuespille­r-laget kom seg til finalen hvor de spilte mot Det Norske Teatret. Og etter en nervepirre­nde, jevn kamp, endte det med ekstraomga­nger og straffespa­rkkonkurra­nse der Det Norske Teatret vant med fire mot ett straffemål.

Hvor langt Helena Mikkelsen klarer å ta VARG IL i sesong to får vi imidlertid ikke svar på i dag.

– Det avsløres ikke før helt på slutten av sesong to, så det er jo en stund til, sier Vilje Hagen.

Heimebane sesong 2 kommer på NRK 6. januar.

 ??  ??
 ?? FOTO: JAN T. ESPEDAL ?? Disse to vil vi få se mer av. Nivethan Senthurvas­am og Bendik Mauset skal på banen i Heimebane sesong 2. Søndag formiddag spilte de for laget på i tetatercup på Voldsløkka.
FOTO: JAN T. ESPEDAL Disse to vil vi få se mer av. Nivethan Senthurvas­am og Bendik Mauset skal på banen i Heimebane sesong 2. Søndag formiddag spilte de for laget på i tetatercup på Voldsløkka.
 ?? FOTO: JAN T. ESPEDAL ?? I Heimebane sesong 2 møter vi gamle og nye skuespille­re. Nivethan Senthurvas­am (t.v.) spiller Aron som ifølge serieskape­rne får en viktig rolle. Axel Bøyum fortsetter som Adrian Austnes og Nader Kademi som Mons.
FOTO: JAN T. ESPEDAL I Heimebane sesong 2 møter vi gamle og nye skuespille­re. Nivethan Senthurvas­am (t.v.) spiller Aron som ifølge serieskape­rne får en viktig rolle. Axel Bøyum fortsetter som Adrian Austnes og Nader Kademi som Mons.
 ??  ??
 ?? FOTO: JAN T. ESPEDAL ?? Mbake Konte som spiller Mario i Heimebane briljerte mot spillerne fra Kunsthøgsk­olen i Oslo, der blant andre Ina Svenningsd­alen fra SKAM deltok.
FOTO: JAN T. ESPEDAL Mbake Konte som spiller Mario i Heimebane briljerte mot spillerne fra Kunsthøgsk­olen i Oslo, der blant andre Ina Svenningsd­alen fra SKAM deltok.
 ?? FOTO: JAN T. ESPEDAL ?? En annen som er ny i sesong to er Bendik Mauseth (t.v.) som skal spille rollen som fotballspi­lleren Tommy i sesong 2.
FOTO: JAN T. ESPEDAL En annen som er ny i sesong to er Bendik Mauseth (t.v.) som skal spille rollen som fotballspi­lleren Tommy i sesong 2.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway