Aftenposten

Fem personer omkom etter kraesj i fjellvegg

- MARITA E. VALVIK NTB

Bilen kjørte rett inn i en fjellvegg på vei opp til Gaustatopp­en i Telemark. Politiet fikk først melding om det som ble beskrevet som en alvorlig ulykke klokken 13.44 i går ettermidda­g.

Bilen var på vei nedover i retning Rjukan på fylkesvei 651 da den kjørte av veien i en skarp 180 graders sving. Bilen skal ha kjørt inn i en fjellvegg på vei opp til Gaustatopp­en i Telemark.

De første meldingene gikk ut på at det var en alvorlig ulykke, og at minst en av de fem i bilen satt fastklemt. Det skal ikke vaere flere biler involvert i ulykken.

En fløyet til sykehus

Etter hvert ble fire personer bekreftet omkommet på stedet, og en person ble fløyet til Ullevål sykehus.

Ved 17-tiden i går ble alle fem bekreftet omkommet.

– Personen som ble fløyet til sykehus etter ulykken, døde dessverre som følge av skadene. Alle de fem som var i bilen da ulykken skjedde, er bekreftet omkommet, sier operasjons­leder Rune Hunshamar i Sørøst politidist­rikt til NTB.

Politiet arbeidet i går kveld med å varsle de pårørende og kunne foreløpig ikke si noe mer om kjønn og alder på de omkomne.

Ønsker kontakt med annen bil

Politiet har fått opplyst fra vitner at en annen bil, trolig en grå eller blå Audi A3, var tidlig på stedet etter ulykken. Politiet har ikke vaert i kontakt med dem som var i denne bilen, og ønsker å komme i kontakt med dem, skriver politiet på Twitter. Politiet ønsker også kontakt med andre vitner.

Politiet vet foreløpig ikke hva som var årsaken til utforkjøri­ngen. Både ulykkesgru­ppen til Statens vegvesen og kriminalte­knikere fra politiet var på plass for å forsøke å finne svar på det.

– Vi jobber med avhør og ivaretakel­se av vitner som har kommet tidlig til ulykkesste­det. Senere vil vi også undersøke bilen for å forsøke å finne ut hva ulykken skyldes, sier Hunshamar.

Politiet varslet i går kveld at fylkesvei 651, ville bli stengt i lengre tid, og at ingen får passere ned til Rjukan fra Gaustatopp­en.

 ?? Tlf. 40 61 40 40 ??
Tlf. 40 61 40 40
 ?? FOTO: RJUKAN ARBEIDERBL­AD, NTB SCANPIX ?? Politiet har fått opplyst fra vitner at en annen bil, trolig en grå eller blå Audi A3, var tidlig på stedet. Politiet ønsker å komme i kontakt med dem, heter det i en melding på Twitter.
FOTO: RJUKAN ARBEIDERBL­AD, NTB SCANPIX Politiet har fått opplyst fra vitner at en annen bil, trolig en grå eller blå Audi A3, var tidlig på stedet. Politiet ønsker å komme i kontakt med dem, heter det i en melding på Twitter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway